hamburger-icon

Kliker.info

Raiffeisen banka i Španjolci žele graditi luksuzne hotele

Raiffeisen banka i Španjolci žele graditi luksuzne hotele

24 Juna
15:16 2008

Poluotok Klek u Neumu u ovom trenutku najatraktivnije mjesto za ulaganje u turizam na južnom Jadranu!  To potvrđuje stalni  interes inostranih investitora, koji planiraju izgradnju  turističkih kapaciteta na ovom poluotoku. Daleko od očiju javnosti investitori, saznajemo, bukvalno opsjedaju porodice koje su vlasnici oko 500 hektara zemljišta na Kleku. – Interesa za zemljište na Keleku ima i sada, ima uvijek… Trenutno na ovom dijelu Jadrana ne postoji atraktivnija lokacija od ove – kaže za «Avaz» načelnik Neuma Đuro Obradović.

On je za naš list otkrio da su trenutno najviši interes za kupovinu zemljišta na Kleku pokazuju Raiffeisen banka, te jedna grupacija investitora iz Španije. Trenutno se vrše pregovori između ovih investitora i vlasnika zemljišta.

– Ovi investitori zainteresirani su za zemljište na dijelu Kleka koji je zove Tanko sedlo, koji je najatraktivniji dio  Kleika. Raiffeisen banka je zainteresirana za zemljište od nešto manje od 100 tisuća kvadrata, a  Španjolci traže oko 200-tinjak tisuća kvadrata. Oni žele da grade luksuzne hotele ili druge luksuzne  objekte, odnosno apartmanska naselja.  Iako za sada oko prodaje zemlje još ništa nije dogovoreno, mislim da u ovi investitori dosta ozbiljni – rekao je Obradović. On je rekao da su ovi investiori kontaktirali i Općinu Neum. O njihovom interesu načelnik Obradović će obavijestiti i Općinsko vijeće Neuma, koje će iznijeti svoj stav  u kojem pravcu će se ići kada je Klek u pitanju.

Kako saznajemo, cijene zemljišta na Kleku su odprilike 40 do 50 Eura po kvadratnom metru. Međutim, predviđa se da bi s obzirom na atraktivnost ovog dijela Jadrana cijene mogle stalno rasti. Obradović kaže da načelno podržava sve ozbiljne investitore koje žele istinski ulagati na Klek, odnosno u Neum. – Mi smo u strategiji razvitka da idemo u građenje novih turističkih objekata. To je naša namjera. Mi smo za to da se prave objekti gdje će se zapošljavati i raditi, a ne napraviti apartman, prodati, pa da neko   sutra dođe bude ovdje  15 dana i ode. Od tog nema nikakve koristi. Nama je cilj da se prave komercijalni objekti, da se ljudi imaju gdje zapošljavati – rekao je Obradović.  

Faruk VELE 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku