hamburger-icon

Kliker.info

Radončić o Izetbegoviću u presretnutim razgovorima : Sve ću da kažem, da je on Ćeli naložio da minira grob njegovog oca !

Radončić o Izetbegoviću u presretnutim razgovorima : Sve ću da kažem, da je on Ćeli naložio da minira grob njegovog oca !

28 Januara
22:09 2016

BakFah171U transkriptima presretnutih razgovora i SMS poruka koje je Fahrudin Radončić, uhapšeni lider SBB-a, razmjenjivao sa Bakirom Dautbašićem, Safetom Oručevićem, Emirom Talirevićem, Bakirom Izetbegovićem i drugima, a koji su predočeni od strane Tužilaštva BiH na ročištu o određivanju pritvora Radončiću, da se zaključiti da je lider SBB-a bio spreman na obračun sa Bakirom Izetbegovićem, lidrom SDA i trenutnim koalicionim partnerom.

Fahrudin Radončić: Bakir Izetbegović ne zna šta ga čeka od srijede. Od srijede ćemo ići brutalno u čelo, to će biti veliki šok.

Safet Oručević: Ja, ja ti znaš.

Fahrudin Radončić: Neka čeka. Sve ću da kažem, da je on Ćeli naložio da minira grob njegovog oca.

* U prepisci koja se vodila između Fahrudina Radončića i doktora Emira Talirevića, on je Radončića molio da se objavi afirmativan tekst u “Dnevnom avazu” o Seki Sebiji Izetbegović.

Fahrudin Radončić: Kasno je sada. Ne može meni Bakir montirati 20 godina robije, a ja da mu pravim promociju porodice. Poslije godinu i po dana, koliko mi “pakuje” Keljmendija, ide kontraofanziva. Sada idemo na politički teren. Ćelu su ubili Bakir i Osmica (Osman Mehmedagić, direktor OSA).

On je u tom razgovoru kazao da klan koji je okrenut protiv njega čine Izetbegović, Osmica, Senad Šahimpašić i Dubravko Čampara na čelu sa glavnim tužiocem, Goranom Salihovićem. Radončić je rekao da je Azra Sarić postala nevažan svjedok, da se više neće braniti na krivičnom, nego na političkom terenu. U istom razgovoru kaže: “Oni tri mjeseca zloupotrebljavaju koaliciju, pakuju mi, misle da sam glupan, da ne znam šta rade, a ne znaju da će im se sad sve vratiti.”

* U SMS prepisci koju je tužilac predočio Sudu, a koju su vodili Fahrudin Radončić i Bakir Izetbegović: “Sad mi je Osmica javio za Dautbašića, ovi iz Tužilaštva se baš trude da nam rasture koaliciju.”

Fahrudin Radončić: Kako je govorio rahmetli Alija – velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo. Koalicija opstaje, bez obzira da i mene uhapse.

Bakir Izetbegović: A ja ti se velikim Bogom kunem da s ovim nemam veze.

U ponovnom razgovoru sa Safetom Oručevićem Radončić je ljut i govori kako će sazvati vanrednu pres-konferenciju i reći da su za smrt Ramiza Delalića Ćele i Nedžada Ugljena odgovorni Bakir Izetbegović i Osman Mehmedović Osmica.

Fahrudin Radončić: Organizovaću konferenciju, dovesti žene i djecu Ugljena i Delalića i reći da su Bakir i Osmica odgovorni za to.

Pročitani su i telefonski razgovor i razmijenjene SMS poruke između Fahrudina Radončića i Fuada Čibukčića iz SBB-a, koji je početkom januara Fahrudinu javio da je u Mlinima, kod Dubrovnika, sreo Almira Džuvu i Azru Sarić.

Fuad Čibukčić: Zaljubljeni par se pozdravlja sa nama.

Radončić poziva urednicu u “Dnevnom avazu” Indiru Ćatić, govori joj da odmah nazove Džuvu i da ga pita da li on to priprema svjedokinju protiv njega.

Indira Ćatić: Rekao je da je na odmoru sa djevojkom koja se zove Marijana.

Fahrudin Radončić: To je stari udbaški fol. Naći ćemo mi njih, dočekat ćemo ih na granici.

Zvizdić: Dautbašić neće biti imenovan na narednoj sjednici

Kandidat za ministra saobraćaja i komunikacija BiH Bakir Dautbašić, koji se trenutno nalazi u pritvoru, neće biti imenovan na poziciju ministra na narednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, potvrdio je za Klix.ba predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

“S obzirom na to da se još nisu stekli poslovnički uvjeti koji predviđaju prisustvo kandidata u svim daljim procedurama i fazama imenovanja, prijedlog imenovanja će biti pripremljen za drugu februarsku sjednicu”, kazao je Zvizdić.

(Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku