hamburger-icon

Kliker.info

Radnici Hidrogradnje žele najboljeg: Ministra Trhulja za direktora

Radnici Hidrogradnje žele najboljeg: Ministra Trhulja za direktora

16 Januara
16:35 2015

trhulje2Radnici Hidrogradnje d.d. Sarajevo uputili su javni poziv federalnoj, ali i državnoj vlasti da hitno intervenišu kada je u pitanju ova kompanija. Oni traže da se preduzeće dovede u okvire zakonitog upravljanja u većinskom državnom vlasništvu, ali na način da se humana inteligencija nadziranja i upravljanja ovom kompanijom promijeni.

S obzirom na to da ova firma još nije zvanično imenovala novog v.d. direktora, Vijeće uposlenika predlaže još aktuelnog resornog ministra Erdala Trhulja za novog direktora. Smatraju da je Trhulj idealno rješenje za Hidrogradnju.

– Uveo je financijsku konsolidaciju u sistem. Jedini je radio svoj posao u proteklom periodu i nije bio vezan za koruptivne afere. Naprotiv, postigao je velike pomake i progres u sferi industrije i rudarstva i namjenske industrije u FBiH, navodi se u pismu Vijeća uposlenika Hidrogradnje.

Dalje je obrazloženo da je ministar Trhulj već provjereno lice i da radnici u njega imaju povjerenje.
– Mi poznajemo snagu aktuelnog ministra i snažno ga podržavamo i osnažavamo da prihvati rukovođenje Hidrogradnjom i šaljemo poziv da se ne vraćamo unazad, već da sa svojom inteligencijom i svojim resursima idemo naprijed, istaknuto je.

Hidrogradnja ove godine navršava 67 godina postojanja i pred njom se nalaze tri presudne godine financijske konsolidacije. Radnici su svjesni da je u ovoj situaciji teško prihvatiti rukovođenje kompanijom, ali da bi ministar i iz moralnih razloga trebao razmotriti prijedlog.  (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku