hamburger-icon

Kliker.info

“Quo vadis, Aida” : Snimanje filma Jasmile Žbanić o Srebrenici počinje 16. maja u Stocu

“Quo vadis, Aida” : Snimanje filma Jasmile Žbanić o Srebrenici počinje 16. maja u Stocu

09 Maja
16:43 2019

Prva klapa filma o Srebrenici “Quo vadis, Aida” (“Kuda ideš, Aida”) bh. rediteljke Jasmile Žbanić, kako “Dnevni avaz” ekskluzivno saznaje, past će 16. maja u Stocu.

Mada Žbanić sve vezano za ovaj projekt drži u najstrožijoj tajnosti, izvor blizak produkciji otkriva da će prve scene biti snimljene u prostoru hale bivše tvornice metalnog namještaja, a poslije će se glumačka i autorska ekipa preseliti i na druge lokacije.

Prije nekoliko dana ekipa se okupila u Stocu, a uz Emira Hadžihafizbegovića i Dinu Bajrovića, jednu od ključnih uloga ostvarit će i Izudin Bajrović.

– Osim toga što je Dinin otac u stvarnom životu, Izudin će i u filmu imati tu ulogu, što znači da će prvi put snimiti zajedničke scene kao kolege, ali i kao otac i sin – govori izvor.

Kako saznaju, glumci su se i ranije okupljali, a razlog su bile probne scene.

– Snimanje će trajati 45 dana, s tim da su neki akteri već uigrali pojedinosti. Kostimi su im dodijeljeni, a osim glumaca iz naše zemlje, bit će ih dosta iz regiona i Holandije – govori izvor.

Bh. rediteljka je imala problema s brojnim dozvolama za rad, a posebno kada je u pitanju teško naoružanje. Zbog čekanja na odobrenje za korištenje tenkova, snimanje je bilo prolongirano.

– Pojedine scene bit će snimane i u Mostaru, tačnije u logoru Heliodrom. Planirane lokacije su Čapljina i Sarajevo – saznajU iz filmske ekipe.

U ostvarenju “Quo vadis, Aida”, uz brojne glumce, naći će se i veliki broj statista.

– S obzirom na to da je Jasmila sve u vezi s ovim ostvarenjem radila u strogoj tajnosti, takav je bio slučaj i sa statistima. U Mostaru su više od dva mjeseca birani statisti – kaže izvor.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku