hamburger-icon

Kliker.info

Prvi neslužbeni rezultati izbora u Hrvatskoj : HDZ u vođstvu i već slavi, u štabu SDP-a muk, MOST najprijatnije iznenađenje izbora !

Prvi neslužbeni rezultati izbora u Hrvatskoj : HDZ u vođstvu i već slavi, u štabu SDP-a muk, MOST najprijatnije iznenađenje izbora !

08 Novembra
22:36 2015

rezultati_62512121Prema prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima današnjih parlamentarnih izbora u Republici Hrvatskoj najviše glasova osvojila je Domoljubna koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), a slijedi koalicija Hrvatska raste predvođena Socijaldemokratskom pertijom (SDP), javlja agencija Anadolija.

Domoljubna koalicija je, prema prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima koje je na osnovu prebrojanih 14,3 posto glasova u 22 sata objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP), osvojila  je 63 mjesta u Saboru Hrvatske, a koalicija Hrvatska raste 54 mjesta.Biračko pravo na osmim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj imalo je oko 3,8 miliona građana od kojih je 61,12 posto njih izašlo na biračka mjesta.

MOST, koalicija nezavisnih kandidata, osvojila je 17 mjesta u Saboru, IDS pet, Živi zid dva, HDSSB dva, a Milan Bandić 365 dva.

Prema novim rezultatima izlaznih anketa, objavljenima iza 20 sati, Domoljubna koalicija HDZ-a ima jedan mandat više od grupe stranaka predvođene SDP-om.

Koalicija Hrvatska raste ostala je na 56 mandata, ali Domoljubna koalicija preuzela je jedan mandat Mostu koji po novim rezultatima ima 17 mandata.

Po tri mandata ostala su koaliciji predvođenoj IDS-om te Živom zidu, dok koalicija Milan Bandića i HDSSB imaju po dva mandata.

Izlazne ankete je za nacionalne televizije provela agencija Ipsos Puls na 400 biračkih mjesta. Građani su ankete popunjavali anonimno s ciljem prikupljanja što tačnije procjene izbornih rezultata. Anketa je rađena na uzorku od 34.353 ispitanika.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Jedan komentar

  1. No pasaran
    No pasaran 09 Novembra, 05:20

    Kakav narod – takva vlast. Dugo ste i jos cete biti – takvi 🙁

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku