hamburger-icon

Kliker.info

Prva direktorica u istoriji kluba : Sabrina Buljubašić na čelu FK Sarajevo

Prva direktorica u istoriji kluba : Sabrina Buljubašić na čelu FK Sarajevo

16 Augusta
17:36 2016

Sabrina1Fudbalski klub Sarajevo ostaje bez generalnog direktora Dine Selimovića krajem septembra. Nakon petogodišnjeg perioda, Selimović napušta Sarajevo, a tu informaciju je danas potvrdio bordo klub.Umjesto njega, funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora preuzet će Sabrina Buljubašić, 27-godišnjakinja koja već sada ima bogatu biografiju.

Ona će postati prva direktorica u historiji Sarajeva. Riječ je magistrici sportskog prava, koje je stekla na ISDE fakultetu u Madridu, a veliki dio života provela je u Sjedinjenim Američkim Državama. Diplomirala je internacionalno pravo na Američkom univerzitetu u BiH. U FK Sarajevo je ranije bila zaposlena u pravnoj službi.

Ona je osnivač ženskog nogometnog kluba Salt City iz Tuzle, gdje je radila kao potpredsjednica, ali i u pravnom savjetovanju, transferima, a bavila se i prevođenjem ugovora. Nogometnu karijeru počela je u Vancouveru s 12 godina, gdje je igrala za klub Pumas, sa kojim je osvojila tri državne titule prije 18. rođendana.

U našoj zemlji je igrala za Salt City i SFK 2000, koji je danas član FK Sarajevo. U svakom slučaju, pred Sabrinom je puno posla od oktobra, kada sjedne na mjesto Dine Selimovića, a svakako da je pravo osvježenje vidjeti jednu damu na višim pozicijama u bh. nogometu. Ipak, ostaje da vidimo kako će se snaći i koliko će doprinijeti razvoju FK Sarajevo.

(Kliker.info-SportSport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku