hamburger-icon

Kliker.info

Protesti Žena Srebrenice u Tuzli: Tražimo pravdu za Srebrenicu!

Protesti Žena Srebrenice u Tuzli: Tražimo pravdu za Srebrenicu!

12 Marta
04:41 2007

U znak sjećanja na 11. juli 1995. godine, kada se dogodio najkrvaviji genocid u Evropi nakon Drugoga svjetskog rata, Žene Srebrenice su, uz podršku članova Udruženja žena Zem-zem iz Slovenije i grupe građana iz Italije, i danas u Tuzli organizirate mirne proteste uz poruku Tražimo pravdu za Srebrenicu.

 

Žene Srebrenice podsjećaju da je kao ishod ove krvave epizode u kojoj su organizacije Ujedinjenih naroda, Evropska unija i većina zapadnih zemalja odigrale sramnu ulogu nestalo i izmasakrirano više od 10.000 ljudi.

Organizacija ujedinjenih nacija, Evropska unija, svijet, nikada neće sprati ovu crnu mrlju s historije čovječanstva, a mi, porodice čiji su članovi nestali iz "zaštićene zone Srebrenica" nećemo nikada zaboraviti ni oprostiti – poručuju iz ovog udruženja. Žene Srebrenice također upozoravaju da se navršava 12 godina od tragedije koja se desila u Srebrenici, a zločinci se još uvijek slobodno kreću na prostorima Srbije i RS-a, masovne i sekundarne grobnice još nisu ekshumirane, posmrtni ostaci još nepokupljeni po vrletima istočne Bosne, a većina posmrnih ostataka neidentificirana.

(kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku