hamburger-icon

Kliker.info

Protest očajnika : Izbjeglice na Đevđeliji zašivaju usta iglom i koncem, traže otvaranje granice !

Protest očajnika : Izbjeglice na Đevđeliji zašivaju usta iglom i koncem, traže otvaranje granice !

23 Novembra
14:43 2015

sivanje2Zbog odluke makedonskih vlasti da ne propušta ekonomske migrante više njih iz Irana, Kurdistana i Pakistana je zašilo sebi usta iglom i koncem čime žele da poruče da ne odustaju od svojih namera da otputuju u neku od zemalja EU, javila je makedonska TV Telma.

Najpre Slovenija, potom Makedonija, a onda i Srbija i Hrvatska su prošle sedmice odlučile da ne propuštaju ekonomske migrante dajući prednost onima sa ratom zahvaćenih područja.Jedan od Iranaca, koji je započeo štrajk glađu na granici i zašio je svoja usta najlonom rekao je Reutersu  da ne može nazad.Na pitanje gdje želi da ide, taj 34-godišnjak po imenu Hamid je rekao:”U bilo koju slobodnu zemlju svijeta. Ja ne mogu nazad. Objesiće me”.

Više izbegličkih porodica, pretežno sa djecom i ženama se vratilo u Atinu, ali pristižu nove, javlja ta TV.Kako su objavili makedonski mediji, tokom jučerašnjeg dana je u Makedoniju ušlo ukupno 5.797 migranata što je rekord tokom proteklih mjeseci, kada je preko 5000 emigranata dnevno ulazilo u Makedoniju iz Grčke.U periodu od 19. juna do noćas u ponoć izdato je 276.306 potvrda od čega 57.822 za djecu u pratnji roditelja, kao i još 14.758 za djecu koja putuju bez roditeljske pratnje.U Odjelenju za azil juče je podnijeto pet novih zahtjeva državljana Afganistana, tako da od 19. juna ima ukupno 75 zahtjeva.

(Kliker.info-Blic)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku