hamburger-icon

Kliker.info

Profesor Kukić analizira : Komšić pravio greške, ali se popravio; Čović doveo zemlju na rub propasti

Profesor Kukić analizira : Komšić pravio greške, ali se popravio; Čović doveo zemlju na rub propasti

08 Augusta
14:31 2018
Ugledni sveučilišni profesor Slavo Kukić u intervju za Oslobođenje govorio je o predizbornoj trci između Dragana Čovića i Željka Komšića. Kukić vjeruje da će se utrka za člana Predsjedništva svesti upravo na pitanje Čović ili Komšić.

Ističe da je Čoviću masa detalja, koji su ga opredijelili da uđe utakmicu išla u prilog nakon kandidature Komšića.

“Kandidiranje Falatara koji uzima glasove Komšiću, greške koje je Komšić činio izazivajući rat na ljevici i slično. Uvjeren sam, potom, da je danas zbog odluke o kandidaturi ponovo na teškim mukama. Jer, u međuvremenu se pojavila gospođa Zelenika koja uzima glasove njemu ali ne i Komšiću, a lider DF-a je iz svojih pogrešaka i sam izvukao lekciju i povratio dio utjecaja, koji je preko noći izgubio, ističe Kukić.

– Vjerujem da će se utrka za člana Predsjedništva svesti upravo na pitanje Komšić ili Čović. Poznato je da sam 2014.godine DF i Komšića podržao u najotvorenijoj formi jer sam vjerovao da su tada, u uvjetima rasturenog SDP-a, spašavali lijevi politički pokret. Od tada se iskreno štošta promijenilo. Komšić 2018. nije ni nalik onom prije četiri godine jer pravi greške koje štete i njemu i njegovoj partiji i lijevom političkom pokretu. Međutim, uz sve to, ja ću u listopadu ove godine glasovati za njega, jer je u ovom momentu te pogreške su u drugom planu u odnosu na pitanje tko će biti u Predsjedništvu BiH slijedeće četiri godine, naglasio je Kukić.

“Komšić je, uz sve to što mu se može spočitati, osvjedočeni bh.integralista i čovjek koji je ovu zemlju braniti od nasrtaja kojima bi mogla biti izložena, a ne može mu se u pitanje dovoditi ni elementarno poštenje, nema ga u kriminalnim radnjama ili slično, ili Čović koji je prethodne četiri godine učinio sve kako bi ovu zemlju doveo pred rub ambisa i koji bez kriminogenih devrova, barem po onome kako ga se tretira u javnosti, može koliko riba bez vode”, kazao je Kukić.

– I stoga sve one kojima moje mišljenje nešto znači pozivam da i sami o tome razmisle, i da postupe na identičan način. A, za kazne, pa i prema Komšiću, ima vremena i nakon toga – zaključio je Kukić.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku