hamburger-icon

Kliker.info

Prodavali svoje kćerke mafijaškom klanu specijaliziranom za džeparenje i prosječanje

Prodavali svoje kćerke mafijaškom klanu specijaliziranom za džeparenje i prosječanje

06 Decembra
06:02 2010

Bosna i Hercegovina je već tri dana glavna tema francuskih i italijanskih medija nakon što su policije tih država izvele zajedničku akciju i razbile lanac trgovine maloljetnicama iz naše zemlje.

Obuka u Italiji           U Italiji je uhapšeno 18 muškaraca koji su optuženi da su djevojčice iz BiH vodili prvo u Italiju na obuku iz džeparenja, a zatim prebacivali u Pariz gdje su krale. Prve i grube procjene kažu da su šefovima tog mafijaškog klana nesretne djevojčice iz BiH donijele oko pet miliona eura.Uhapšen je i 58-godišnji državljanin BiH koji je sa svojom dvojicom sinova vodio i organizovao cijeli posao. Njima sada prijeti kazna zatvora od 22 godine.Italijanska i francuska policija povele su istragu još prije dvije godine i pratili su djevojčice koje džepare po pariškim trgovima, ulicama i metroima.Francuski tužilac Žan Klod Marin kazao je da su u te dvije godine ispitali više od 300 maloljetnica iz BiH i da je polovina njih kazala da se preziva Hamidović, a više od polovine nije znalo ni svoje ime, a nisu imale ni bilo kakvih dokumenata kod sebe.- Neke od djevojčice su dovedene na silu, neke uz pristanak njihovih roditelja, a neke su roditelji prodali – objavila je francuska policija.

Kamp kod Milana         Otkriveno je da je svaka od djevojčica imala naredbu da dnevno ukrade najmanje 300 eura. Ona koja to nije uradila, bila je pretučena i silovana! Francuski mediji pišu da se radi o najvećoj kriminalnoj organizaciji te vrste ikada otkrivenoj i da će dalja istraga vjerovatno doći do šokantnih otkrića za kompletnu evropsku javnost.Poznato je, inače, da kod Rima, Milana i drugih najvećih italijanskih gradova postoje kampovi u kojima žive Romi, uglavnom iz BiH, Srbije i Hrvatske koji se bave isključivo džeparenjem i prosječanjem. Pravila života u tim kampovima su stroga, često se djeci koja se odrede za prosječenje lome ruke i noge i od njih prave bogalji.

Kampovi su nikli osamdesetih godina prošlog stoljeća i oni i danas funkcionišu. Svojevremeno je italijanska policija u kampu kod Milana otkrila da s njim upravljaju Rasema Osmanović, Temba Sejdović, Mira kristić, Ferida Hrustić, Šefika Sejdić, Razija Čizmić, Rabija, Jagoda i Biserka Hamidović… Sve su one bile supruge šefova velikog i dobro organizovanog evropskog mafijaškog klana specijaliziranog za džeparenje i prosječanje u Italiji. Došlo se do frapantnog podatka da je taj klan imao oko 3.000 članova. Njegov kum je bio Ahmet Halilović koji je zadužio svoju suprugu Julu Ajmić da vodi žene koje džepare i prose, a za djecu je zadužio Jameda Hrustića.Smatra se da su članovi obitelji Hamidović iz BiH kasnije preuzeli rukovođenje klanom. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku