hamburger-icon

Kliker.info

Prodajum knjiga poezije, brat Mehe Đegera prikuplja novac za spomenik “rock legendi”

Prodajum knjiga poezije, brat Mehe Đegera prikuplja novac za spomenik “rock legendi”

03 Septembra
21:33 2006

Tahir Humačkić brat rahmetli Mehe Humačkića-Đegera uspio je zahvaljujući financijskoj podršci mostarske raje prikupiti sredstva i izraditi nadgrobni spomenik ovoj mostarskoj legendi. Tahir kaže da mu još uvijek nedostaje dio novca kako bi firmi za izradu spomenika «Color-Servis» isplatio punu sumu za izradu spomenika.

– Spomenik Mehi Đegeru je prije mjesec dana izrađen, još uvijek mi nedostaje oko 100 maraka kako bi otplatio cjelokupni dug. Ne bih želio da ostanem dužan za izradu spomenika, kazao je Tahir. 

Kaže da je novac prikupio uglavnom zahvaljujući običnoj raji koja nije zaboravila svog Mehu, ostali dio novca Tahir je prikupio prodavajući knjige pjesama koje je napisao rahmeli Meho –  U posljednjih petnaestak dana sam prodao oko 30 knjiga i na taj način sam uspio zaraditi dio novca kako bi otplatio dug, kazao je Tahir.   Rahmetli Meho Humačkić-Đeger rođen je u Mostaru 1950 godine, cjeli svoj život mostarcima je bio poznat kao osoba vedrog duha, dio mostarske duše koja je upravo po ljudima kao što je Meho Đeger postala prepoznatljiva širom naše zemlje, a mostarci su i nakon smrti ovog nepopravljivog boema i rockera to prepoznali i nisu dozvolili da se legendarni Meho Đeger zaboravi. Meho Humačkić –Đeger umro je 21.09 2004 godine u 54 godine života u Mostaru od stomačnog infrakta, a Mostar je tada ostao siromašniji za još jednu legendu Grada na Neretvi. Prijatelji Mehe Đegera i oni koji su ga poznavali kažu kako je Mehi cjeli život disao za Mostar, za rock and roll te kako je volio svoje mostarce bez izuzetaka.  

Samir Đuderija (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku