hamburger-icon

Kliker.info

Procurili dijelovi razgovora : ‘Čekajte, pa zar vi niste zapalili Bijelu kuću?’

Procurili dijelovi razgovora : ‘Čekajte, pa zar vi niste zapalili Bijelu kuću?’

07 Juna
17:31 2018

Predsjednika SAD-a Donalda Trumpa društvo na Twitteru je razapelo zbog nevjerojatne tvrdnje da je Kanada odgovorna za paljenje Bijele kuće 1812. godine.

Kako je uopće došlo do takve bizarne izjave zbog koje je predsjednik SAD-a danas predmet ismijavanja? Naime, u američkim medijima procurili su dijelovi telefonskog razgovora Trumpa i kanadskog premijera Justina Trudeaua 25. svibnja.

Kanađanin je upitao Trumpa ‘kako može opravdati uvođene carina na aluminij i čelik’, a ovaj mu je odgovorio na nevjerojatan način.

– Čekajte, pa zar vi niste zapalili Bijelu Kuću? – rekao je Trump, ako je vjerovati CNN-u i CBC-u, ali i dijelu kanadskih medija.

Da, Trump je u pravu, Bijela kuća bila je zapaljena, doduše 1814. godine, samo je problem u cijeloj priči što Kanada u to vrijeme nije ni postojala. Kanada, kao nacija, osnovana je tek 1867. godine.

U to vrijeme bili su britanska kolonija i upravo su Britanci zaslužni za paljenje Bijele kuće kao odmazdu za paljenje Yorka, današnjeg Toronta, godinu dana ranije.

Kanađani se vole ponekad šaliti da su upravo oni zaslužni za katastrofu koja je zadesila Washington, ali i njima je jasno da to nema veze s istinom. Međutim, Trumpu očito to nije jasno. I poprilično je bizarno kad takvu tezu upotrebljava na odgovor o trgovinskom ratu…

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku