hamburger-icon

Kliker.info

Preporuka HDZ 1990: Neka se Čović iseli iz Bosne i Hercegovine!

Preporuka HDZ 1990: Neka se Čović iseli iz Bosne i Hercegovine!

05 Jula
13:59 2017

Član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice 1990 i delegat u Klubu Hrvata koji djeluje u Vijeću naroda bh. entiteta Republika Srpska Mijo Perkunić smatra neprihvatljivim poziv čelnika HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragana  Čovića o preseljenju Hrvata.

Prema pisanju bh. medija, Čoviće je na manifestaciji “Lipanjska zora” najavio izmjenu Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, tvrdeći da se “neće na tome ostati, već da će Hrvati u reorganiziranoj Bosni i Hercegovini živjeti na prostoru kojeg je oslobodilo i obranilo Hrvatsko vijeće obrane”.

“Hrvatima je dosta iseljenja i preseljenja, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i na cijelom prostoru bivše Jugoslavije. Pozivam Čovića da se on iseli kako bi Hrvati mogli funkcionalno djelovati unutar Bosne i Hercegovine”, rekao je Perkunić novinarima u Banjoj Luci.

‘Čović nije mjerilo koliko je ko Hrvat’

Perkunić je pozvao predsjednika HDZ-a 1990 Iliju Cvitanovića da zbog, kako je rekao, takve Čovićeve politike, što prije sazove sjednicu Predsjedništva i Središnji odbor stranke kako bi zauzeo stav o istupanju iz Hrvatskog narodnog sabora, a da Cvitanović preuzme lidersku poziciju u vođenju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“To je jedina šansa koja je još preostala Hrvatima da bi ostali u Bosni i Hercegovini”, ustvrdio je Perkunić.

Po njegovim riječima, “Čović nije mjerilo koliko je tko Hrvat”.

“Izjavom o preseljenju Hrvata Čović je pokazao svoje pravo lice i da je čovjek sukoba i manipulacija. Što on više izaziva sukobe, sve je manje Hrvata u Bosni i Hercegovini”, smatra Perkunić.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Jedan komentar

  1. too
    too 05 Jula, 21:43

    Svaka cast na komentaru. Svako svojim huskacima isto treba reci. Kuca nije tjesna nego su celjad u njoj bjesna. Da je vise ljudi poput Mije Perkunica

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku