hamburger-icon

Kliker.info

Premijer Srbije na mukama : Jel’ treba da se iselimo svi koji smo iz Bosne?

Premijer Srbije na mukama : Jel’ treba da se iselimo svi koji smo iz Bosne?

01 Decembra
15:02 2015

Bosanac2Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u emisiji Upitnik RTS-a da ne vidi elemente državnog udara o kojem su proteklih dana špekulisali mediji, ali da postoji konstantna namjera da se urušava Vlada Srbije, prenosi novinska agencija Patria.

-Neću da dozvolim bilo kome u Srbiji da me povezuje sa bilo kakvim kriminalom, gadim se kriminalaca i bilo kakvih baraba, jer se borim protiv njih i neću da na mene padne bilo kakva sjenka, rekao je Vučić.

Vučić je poručio i da je uvredljiva i skandalozna izjava članice Savjeta za borbu protiv korupcije Miroslave Milenović da su policajci bosansko-naprednjački lobi i istakao da neće dozvoliti podjele Srba.

Dodaje da u Beogradu, u kojem je i on rođen, živi oko milion prekodrinskih Srba.

-I ja sam rođen u Beogradu, gdje sam na najuspješniji način završio državni Pravni fakultet. Volim ovaj grad i ovu zemlju, ali se osjećam da sam porijeklom iz Bosne. Moj otac je porijeklom iz Bosne, upoznao je moju majku ovde, jer su mu prethodno ubili sve najbliže. Jel’ treba da se iselimo svi koji smo iz Bosne?, upitao je Vučić.

Ocjenjuje da je izjava Milenovićeve skandalozna poruka, ali da niko na to nije reagovao.

“Srba preko Drine ima u Srbiji više od milion. Neću dozvoliti podjele. Nema razlike između Srbina iz Šumadije, Krajine, Vojvodine i bilo kod drugog dijela”, naglasio je premijer.

Dodaje da će napad na Milenovićevu biti istražen, bez obzira na to što se ona ponijela neodgovorno, ne prijavivši slučaj i ne podvrgavši se ljekarskom pregledu.

Vučić je rekao da u Srbiji postoje ljudi koji nisu spremni za promjene i koji bi da vrate Srbiju u mulj tajkunskog ludila.

-Miroslav Mišković nije glavni krivac, ali je simbol i paradigma parazitske Srbije u kojoj su tajkuni uzimali kredite bez pokrića, davali pare političarima i članovima upravnih odbora, ističe premijer.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku