hamburger-icon

Kliker.info

Pregovore s Rusima o dugu za plin početi do 18. septembra

Pregovore s Rusima o dugu za plin početi do 18. septembra

08 Septembra
07:21 2006

Kako je nakon sjednice potvrdio Zoran Tešanović, zamjenik ministra civilnih poslova BiH, platformu za bh. stavove o rješavanju duga od 104,8 miliona dolara treba osigurati Komisija za utvrđivanje iznosa i strukture dugovanja koja je, nakon višemjesečnog čekanja, počela raditi.
– Komisija treba riješiti pitanje koliko je ko u BiH potrošio plina i utvrditi prijedlog na koji način bi se te obaveze, od onih koji su dužni, trebale ispoštovati – rekao je Tešanović na pres-konferenciji.
Međutim, za jučer zakazana sjednica te komisije nije održana, jer nisu došli predstavnici iz RS. Kako saznajemo, oni su poslali poruku Vijeću ministara BiH da neće prisustvovati sjednicama Komisije dok ne dobiju zvaničan stav Vlade manjeg bh. entiteta.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić, kako je i obećao, stavio je na dnevni red zahtjev Kantona Sarajevo da država preuzme nadležnost za brigu o mezaru prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića. Međutim, kako je saopćeno, ova tačka nije razmatrana jer je zaključeno da se o njoj treba prvo izjasniti Odbor za unutrašnju sigurnost Vijeća ministara.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku