hamburger-icon

Kliker.info

Predsjedništvo BiH na meti “Šarene revolucije”

Predsjedništvo BiH na meti “Šarene revolucije”

28 Septembra
17:09 2006

"Uhapšeno je svih pet osoba. Oni su se pred zgradu Predsjedništva dovezli u automobilima "Passat" i "Kadet", te na zgradi ispisali riječ "revolucija". Nakon toga su bacili boju na svečani ulaz i fasadu. Kada su ih službenici SIPA-e pokušali spriječiti, te osobe su ih fizičke napale", kazao nam je Jusuf Zornić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo. Iako iz policije dolaze šture informacije o ovome, saznali smo da je riječ o Mladenu Tomiću (42) i Samiru Zahiroviću (23) iz Kaknja, Muhamedu Keseroviću (22) iz Zavidovića, te Ajli Krivdić (21) i Bojanu Radiću (20) iz Zenice.
"Policajci su istrčali i počeli tući te mladiće. Uz to, vidjela sam da šest policajaca u onom njihovom plavom kombiju udaraju jednog od njih", kaže Hatidža Abiti, očevidac ovog incidenta.
Prekoputa zgrade Predsjedništva BiH jučer se okupio veliki broj znatiželjnika. Većina komentara bila je: "Ovo je umjetnički rad". "Ono je bilo nevjerovatno. Mladići su došli u dva vozila i parkirali se pred zgradom te počeli bacati farbu iz kesa i kanti. Jednog policajca poprskali su sprejem po licu i očima", kaže očevidac Danica Jović.
O svemu ovome obaviješten je dežurni tužilac BiH Božo Mihajlović, jer je policija ocijenila da je riječ o ataku na institucije države.
U Kaknju jučer nisu mogli vjerovati da je Mladen Tomić sa svojom ekipom djelimično ispunio obećanje dato prije nekoliko mjeseci. On je, kako su nam kazali Kakanjci, čak pisao OHR-u da će farbom išarati zgradu Predsjedništva i zapaliti automobile političara. Dvojici pripadnika SIPA-e ljekarska pomoć ukazana je na CUM-u. Pored njih, pomoć je ukazana i jednom od lidera organizacije "Tutto Completo" Mladenu Tomiću. Iz MUP-a KS nismo dobili potvrdu da je iko od napadača na zgradu Predsjedništva i pripadnike SIPA-e povrijeđen.

(Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku