hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović : U Srebrenici se jeste dogodio genocid

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović : U Srebrenici se jeste dogodio genocid

11 Juna
18:27 2015

Vujanovic1Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kaže da je zvanični stav Podgorice po pitanju Srebrenice identičan stavu Vijeća Evrope, koji 11. juli obilježava kao Dan sjećanja na genocid u tom gradu.On je naveo da će ove godine prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice sa istim osjećanjem žaljenja i tuge.Za razliku od nekih crnogorskih opozicionih partija, zvanična Crna Gora nema dilemu da se u Srebrenici 1995. godine dogodio genocid, rekao je Vujanović.

Uoči dolaska u Srebrenicu na obilježavanje 20. godišnjice od zločina, Vujanović je u intervjuu za sarajevski magazin Dani rekao:

“U Srebrenicu ove godine idem sa istim osjećanjem koje sam imao i 2010, kada sam posjetio Potočare: sa velikim žaljenjem i tugom jer se krajem XX vijeka u Evropi dogodio takav strašan zločin; istovremeno, odlazim sa osjećanjem dubokog poštovanja prema svim nevino stradalim žrtvama srebreničkog genocida. Ovo govorim ne samo kao predsjednik Crne Gore nego i kao čovjek koji se nada i vjeruje da se ono što se dogodilo u Srebrenici neće ponoviti. Nikome i nikada!”, rekao je Vujanović.

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku