hamburger-icon

Kliker.info

“Predsjednička nagrada za mlade naučnike i inžinjere” : Bosanac Ervin Sejdić na Obaminoj listi najboljih !

“Predsjednička nagrada za mlade naučnike i inžinjere” : Bosanac Ervin Sejdić na Obaminoj listi najboljih !

20 Februara
03:59 2016

ErvinOvbi3Američki predsjednik Barack Obama imenovao je 105 mladih naučnika koji će primiti “Predsjedničku nagradu za mlade naučnike i inžinjere”, a na listi najboljih se nalazi i Ervin Sejdić, naučnik porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Sejdić, rođen u Gradačcu 1979. godine, koji dolazi s Univerziteta u Pittsburgha, nagradu je dobio kao uspješni naučnik iz Oblasti zdravstva i pružanja zdravstvenih usluga.Inače, Sejdić je nagrađen za izvanredni doprinos na naučnom polju bioinžinjeringa i upotrebe informacionih tehnologija u zdravstvu, javlja Anadolu Agency (AA).

Naučnik porijeklom iz BiH je u dosadašnjoj karijeri objavio veliki broj naučnih radova, kreirao brojne patente i nagrađivan je u nekoliko navrata zbog naučnog doprinosa.

Inače, Predsjednička nagrada za mlade naučnike i inžinjere, koja se dodjeljuje od 1996. godine, je najveće priznanje za mlade naučnike u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).Nagrađeni naučnici će primiti nagrade na svečanoj ceremoniji koja će se ovog proljeća održati u Washingtonu.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku