hamburger-icon

Kliker.info

Predsjednica Hrvatske konačno priznala : Pogriješila sam kad sam rekla da je “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav

Predsjednica Hrvatske konačno priznala : Pogriješila sam kad sam rekla da je “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav

16 Februara
16:15 2019

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović na konferenciji za medije o četiri godine njenog mandata, rekla je da je pogriješila kada je “Za dom spremni” nazvala starim hrvatskim pozdravom.

Prije što je komentarisala pomenuti pozdrav, osvrnula se na zločine tokom i nakon Drugog svjetskog rata rekavši:

“Nedvojbeno je da su zločini počinjeni poslije rata. Ne mogu se svi antifašisti izjednačiti sa komunistima, niti su svi antifašisti komunisti bili zločinci. Zločin je individualan i treba ga osuditi. Ljudi teško prihvataju da je to bilo. Povijesni put do istine je najbolji način da se krene naprijed. Treba se pokloniti svim žrtvama. Jedan zločin ne treba pravdati drugim. Ako se poklanjam žrtvama komunizma u Blajburgu, ne znači da se ne poklanjam onim u Jasenovcu. Niti upoređujem, niti dovodim zločine u vezu. Zločin je individualan. Ne treba stavljati stigmu na jedan narod, etničku ili religijsku skpinu jer su pojedinci ili skupine pojedinaca činile zločin”.

Ona je u septembru 2017. godine u intervjuu za RTL kazala da je ” njen stav o pozdravu “Za dom spremni” je jasan” te navela da je to stari hrvatski pozdrav,no nažalost kompromitiran je u vrijeme ustaških dana “.

“Napravila sam grešku kada sam rekla da je to bio povijesni pozdrav jer mi je to više puta rekao neko od savjetnika. U medijskim natpisima je bilo insinuacija. Prihvatam činjenicu da su povjesničari rekli da to nije povijesni pozdrav. Poanta nije bila u tom dijelu rečenice. Poanta je bila, koliko se sjećam, da sam rekla da je on neprihvatljiv i kompromitiran. Usredotočite se na ono što sam rekla – da je kompromitiran i neprihvatljiv”, poručila je predsjednica Hrvatske.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku