hamburger-icon

Kliker.info

Predizborno srbovanje Dodika u Beču : “Prošli smo satanizacije, nikada nećemo prihvati bosanski jezik…”

Predizborno srbovanje Dodika u Beču : “Prošli smo satanizacije, nikada nećemo prihvati bosanski jezik…”

17 Juna
04:41 2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Beču da Srbi treba da čuvaju svoj identitet i da ne odustaju od svog jezika i pisma.

– Treba da čuvamo identitet, da ne odustajemo od jezika i pisma i svega onog što čini identitet srpskog naroda. Prošli smo satanizacije, stavljani na negativnu stranu percepcije – rekao je Dodik.

On je u Beču prisustvovao “Srpskom festu”, te “Multi-kulti festu” u Leobersdorfu. Predsjednik Srpske je poručio da je međunarodna zajednica pokušala da minimizira srpski jezik, koji je važan za Srbe, koji ne prihvataju bosanski.

– Zato je važno da ljudi ovdje uče i znaju – rekao je Dodik i ukazao da je očuvanje srpskog jezika, tradicije i kulture važno za opstanak srpskog naroda, prenosi RTRS.

Premijer Srpske Željka Cvijanović, koja je sa predsjednikom Republike prisustvovala ovim manifestacijama u Beču, istakla je da nema potrebe da bilo ko iz Srpske traži pomoć dijaspori.

– Sada mi pomažemo udruženjima i crkvi da bi oni mogli da rade na očuvanju jezika, identiteta, tradicije – poručila je Cvijanovićeva.

Zvaničnici Srpske su ocijenili da institucije Republike Srpske ostvaruju dobru saradnju sa udruženjima Srba u inostranstvu.

Na manifestaciji “Srpski fest” istaknut je značaj okupljanja srpske zajednice i kulturno-umjetničkih društava, jer se na taj način čuva srpski jezik i identitet. Kao jedan od važnih projekata za očuvanje jezika, na inicijativu predsjednika i premijerke Srpske, nedavno je pokrenut projekat “Njegujmo srpski jezik”, koji u Austriji sprovodi predstavništvo Srpske u Beču, a finasnira Vlada Republike Srpske.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Beču Mladen Filipović rekao je da posjećuju srpske klubove da vide koliko ima zainteresovane djece da uče srpski jezik.

– Mislim da ćemo uskoro imati rezultate i početi sa projektom – navodi Filipović.

Prvi put u Beču, u 10. okrugu održan je “Srpski fest”, u organizaciji kulturno-umjetničkog društva “Stevan Mokranjac” iz Beča, koji ove godine slavi dvije decenije postojanja.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Py
    Py 17 Juna, 09:52

    Ovo mora da je ruzan san u kojem su sve vrijednosti obrnute. Ovo su sramota i jad vremena u kojem zivimo u kojem se slavi genocid nad narodom koji je kriv samo zato sto se zove bosanski. Ovog Hitlera treba zaustaviti prije nego sto kao i Gavrilo izazove Veliki Rat i Velika Stradanja. On i ovakvi slave ubistvo trudne zene, nekadasnje princeze zemlje u kojoj podastire ova svoja antibosanska sranja mada zivi kao krpelj u istoj. Neko ga zaustaviti mora

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku