hamburger-icon

Kliker.info

Predizborni rat u Sarajevu : Uklonjena četiri bilborda Stranke za BiH (VIDEO)

Predizborni rat u Sarajevu : Uklonjena četiri bilborda Stranke za BiH (VIDEO)

07 Oktobra
17:52 2014

Amerbil23“Danas smo prisustvovali demonstraciji snage i sile u Sarajevu, u BiH. Vidjeli smo kako se spaljuje demokratija, kao se bagerima ruši demokratija i kako se pokazuje građanima i narodima u BiH šta će biti s onima što ne misle kao ovi što misle da je za njih snaga. Za ovaj čin nisu imali nalog s današnjim datumom. Ovo je demonstracija sile”, istakao je između ostalog danas predsjednik SBiH Amer Jerlagić komentarišući  uklanjanje  bilborda  stranke kojoj je na čelu , u Sarajevu .

Uklanjanje bilboarda, počelo je inače na a području opštine Novi Grad  gdje su radnici KJKP Rad su uz asistenciju Treće PU MUP-a KS  skinuli cijelu željeznu konstrukciju koja  je bio postavljena kod pješačkog mosta u blizini opštinske zgrade  te  se potom  uputili prema Otoci.

– Mi imamo urbicid od ove države i u ovom gradu i od više sile. Naravno, smetaju četiri bilborda Stranke za BiH. Ovdje na Otoci je prije 22 godine bio transporter koji je htio da ruši BiH, a danas imamo bager koji ruši demokratiju. Mislio sam da je s Miloševićem prošlo pucanje na BiH ali vidim da imamo i danas našeg Miloševića. Ovaj bilbord postoji tu 15 godina i sad je odjednom problem. Nalog je došao od opštinske  službe Novog Grada. Insistirali su da ga ruše. To je žalosno, to je jadno, služe se svim i svačim – naglasio je predsjednikn SBiH.

Povodom ovih događaja oglasili  su se i odgovorni predstavnici  pomenute opštine  koji su u saopštenju za javnost istakli da je uklanjanje bilborda aktivnost koju Opština  Novi Grad provodi u zadnje dvije godine. U tom periodu ukoljnjeno je, kako kažu,  26 nelegalno postavljenih bilborda, koji nisu po elaboratu i nemaju urbanističku saglasnost. Naše informacije govore međutim da su pomenute aktivnosti inspekcije usko povezane sa  zahtjevom SDA da  kandidati SBiH na  izborima podrže predsjedničkog kandidata Bakira Izetbegovića. Pošto je SBiH ,po svemu sudeći taj zahtjev odbila, na što upućuje i govor predsjednika SBiH  Jerlagića u Živinicama (pogledati u prilogu), uslijedila je odmazda u vidu skidanja bilboarda po Sarajevu.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. eny sambora
    eny sambora 07 Oktobra, 22:40

    Tuziti vandalizam, traziti odstetu a na narednim opcinskim izborima preuzeti vlast u OV Novi Grad i

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku