hamburger-icon

Kliker.info

Poziv Sadika Ahmetovića : Rukovodstvo SDA da odstupi i da se sazove Kongres

Poziv Sadika Ahmetovića : Rukovodstvo SDA da odstupi i da se sazove Kongres

10 Maja
15:26 2017

Sadik Ahmetović, poslanik SDA koji je prešao u nezavisni klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pozvao je danas rukovodstvo SDA da podnesu ostavke na svoje funkcije i održe vanredni Kongres SDA.

“Kao što ste mogli vidjeti, danas je u Parlamentu BiH ozvaničen nezavisni blok trojice poslanika iz Stranke demokratske akcije. Ja se nadam da će taj blok u narednom periodu biti povećan i sa još poslanika. Siguran sam da ćemo svi zajedno uspjeti da iznesemo politku promjena u BiH, za sve ljude u BiH, za budućnot budućih generacija u našoj zemlji. Svjesni ste stanja u kojem se BiH nalazi i naš jedini moto je država BiH i dobro za sve građane BiH”, kazao je Ahmetović.

Naveo je da su u proteklom periodu ukazivali, kako je rekao, na propuste SDA.

“Nažalost, nekoliko pojedinaca je ukralo politiku SDA, prisvojilo je sebi zarad svojih ličnih ciljeva, a ostavilo po strani BiH. SDA ima pravo da donese svoje odluke. Ne znam kakve će odluke donijeti, da promijeni neke stvari, da sazove vanredni kongres sa novim principima vođenja i izbora u SDA. To bi možda bila šansa za sve sadašnje ili buduće članove SDA. Da li takvih namjera rukovodstvo ima ili nema, ja zaista ne znam. Mogu ih pozvati da to urade, najbrže bi bilo da rukovodstvo SDA podnese ostavku i da sa imenuje jedno nezavisno stranačko tijelo koje će organizirati vanredni Kongres SDA”, poručio je Ahmetović.

Na pitanje kakav je status Šemsudina Mehmedovića koji još uvijek nije pristupio nezavisnom klubu, Ahmetović je kazao da Mehmedović jutros nije bio na sjednici Kluba SDA.

“Mehmedović nije bio na Klubu, družio se sa nama u bifeu s obizorm da nemamo nove prostorije”.

Kad ćete imati nove prostorije?

“To je pitanje za službe Parlamenta. Minimalno ono što bi trebali uvažiti je da imamo podršku puno glasača”.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku