hamburger-icon

Kliker.info

Poziv iz Tel Aviva : Netanijahu zove francuske Jevreje u Izrael

Poziv iz Tel Aviva : Netanijahu zove francuske Jevreje u Izrael

11 Januara
08:39 2015

Mideast Israel PalestiniansIzraelski premijer Benjamin Netanijahu pozvao je francuske Jevreje da se presele u Izrael.Specijalni ministarski panel sastaće se slijedeće nedjelje da diskutuje o ohrabrivanju useljenja iz Francuske i drugih dijelova Evrope, rekao je Netanijahu.

“Želim da kažem francuskim i evropskim Jevrejima: Izrael je vaš dom. Ako se svijet ne probudi, terorizam će pogoditi druga mjesta”, rekao je on, najavivši da će pokušati da poveća imigraciju Jevreja koji pate od “rastućeg talasa antisemitizma.”

On je to rekao dan nakon što je četvoro francuskih Jevreja ubijeno u košer supermarketu u Parizu. Najavio je da će svaki Jevrej koji želi da se preseli u Izrael biti dočekan “toplog srca i otvorenih ruku”, preneo je AP.Čak i prije smrtonosnog napada povećana je imigracija francuskih Jevreja u Izrael zbog antisemitizma. Prošle godine prvi put se iz Francuske uselilo najviše Jevreja u Izrael, pokazuju podaci Jevrejske agencije.

Skoro 7.000 novih imgranata je došlo lani, što je duplo više u odnosu na prethodnu godinu. Netanijahu je odlučio takođe da se pridruži svjetskim liderima na masovnom mitingu solidarnosti u Parizu danas.
On je prethodno zatražio od francuskog predsednika Fransoaa Holanda da se održi pojačana bezbjednost u jevrejskim institucijama.

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Adnan K.
    Adnan K. 11 Januara, 16:47

    Najautenticnija reinkarnacija Hitlera do sad…

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku