hamburger-icon

Kliker.info

Poziv “HDZ-ovima” da se dogovore o učešću u vlasti

Poziv “HDZ-ovima” da se dogovore o učešću u vlasti

08 Decembra
04:05 2006

Predsjedništvo SDA je na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu ponovo pozvalo HDZBiH i HDZ 1990 da se međusobno dogovore o učešću u budućoj vlasti.
– U protivnom, podržavamo sporazum pregovaračkih timova SDA i SBiH o partnerskim odnosima sa HDZBiH na državnom nivou i oba HDZ-a na nivou Federacije BiH – navodi se u saopćenju SDA, koja ujedno poziva i druge parlamentarne stranke na hitnu implementaciju izbornih rezultata.
 Izvršene su i pripreme za sjednicu Glavnog odbora koja će se održati u subotu, 9. decembra. Na dnevnom redu će se naći izvještaj o implementaciji izbornih rezultata te izvještaj komisije koja će pripremiti analizu rezultata koje je ostvarila ova stranka.
Kako saznajemo, na sjednici se upravo najviše raspravljalo o grupi za izradu analize izbornih rezultata, odnosno oko toga gdje i kako treba pribaviti izvještaje.
– Bilo je razgovora oko provođenja anketa u stranačkim tijelima, ali je konstatirano da bi to ipak uzelo suviše vremena – bio je kratko pojašnjenje sekretara Amira Zukića.

S obzirom na to da će se u subotu birati i novi predsjednik GO, jučer su pored ranije kandidiranih Senije Bubić i Amele Ćatić, na listu dodana i imena Mustafe Burgića i Alije Begovića. Zaključeno je da predstavnik SDA na sastanku u Briselu neće učestvovati u raspravi o reformi policije. Tek nakon što Direkcija za reformu okonča rad, moguće je u parlamentima voditi političku raspravu o njenom izvještaju, stav je SDA.
Također, Predsjedništvo SDA smatra da je preuranjeno ukidati bonske ovlasti OHR-a prije reforme policije, ustavnih promjena i zaključenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Od nadležnih državnih organa zatraženo je da višak prihoda od PDV-a u iznosu od 50 miliona KM, prioritetno usmjeri za povratak prognanih i raseljenih lica.

(Dnevni avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku