hamburger-icon

Kliker.info

Potres u Beogradu : Raskol u vrhu “naprednjaka”, Nikolić osniva vlastitu partiju!

Potres u Beogradu : Raskol u vrhu “naprednjaka”, Nikolić osniva vlastitu partiju!

07 Augusta
16:30 2015

NIKOLIC I VUCICNikolić već vrbuje one koji su nezadovoljni, a u žešću „ofanzivu“ trebalo bi da krene već u septembru. Istraživanja pokazuju da predsjednik Srbije ima mnogo negativnih poena jer je tokom svog mandata često bio učesnik brojnih afera koje su mediji otkrivali, piše beogradski Kurir, inače pod kontrolom Aleksandra Vučića.Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić namjerava uskoro osnovati novu stranku, u kojoj će udomiti sve one koji su nezadovoljni statusom u SNS.Nikolić je nezadovoljan jer smatra da ga je Vučić marginalizirao i da se njegovo mišljenje ne uvažava dovoljno.

– U novu stranku planira da dovede sve one koji nisu zadovoljni u SNS, koji smatraju da nisu izvukli veliku korist kad je ta partija došla na vlast. Nikoliću nije po volji što se tajkunima poručuje da ne mogu da duguju za struju, a upravo je bugarski tajkun Cvetan Vasilev, koji duguje državi, poslovno povezan s njegovim savetnicima u Predsedništvu. Nikolića i pojedini saradnici koji su upleteni u neke afere huškaju da napusti Vučića, verujući da će ih on time nekako spasti odgovornosti – kaže izvor “Kurira”.Isti izvor dodaje da je Nikolić odredio septembar kao mjesec kada bi trebalo da prelomi na koju će stranu.

– Šefu države je zasmetalo i to što je platforma za KiM ostavljena po strani, iako je svestan da bi rešenje koje je dao potrlo sav dosadašnji trud Vlade u razgovorima s Prištinom – kaže izvor ovog lista.

Kako on dodaje istraživanja pokazuju da Nikolić ima mnogo negativnih poena jer je često bio učesnik afera koje su mediji otkrivali.Primjetno je, inače, i da se premijer Aleksandar Vučić i predsednik Nikolić nisu skoro zajedno pojavili ni na jednom događaju, pa ni na manifestacijama na kojima je to bilo očekivano.Nezavisni analitičari u Srbiji smatraju da je Vučić preuzeo sve konce vlasti u državi, i da je prigrabio čak i one, inače malobrojne, obaveze koje su prema ustavu u nadležnosti predsjednika Srbije.

Primjerice, Nikolić je nedavno bio domaćin članovima Predsjedništva BiH u Beogradu, mada je uobičajena praksa u meuunarodnim odnosima da se sastaju funkcioneri istog ranga -predsjednici sa predsjednicima, premijeri sa premijerima, ministri s ministrima, itd. To pravilo u Srbiji ne važi-Vuči je ugostio članove Predsjendištva BiH ne dopuštajući predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ni da se protokolarno pozdravio s kolegama iz Sarajeva.

Zanimljivo. prvi put nkon izbora, zapravo prvi put od jeseni-zime 2012. godine, kada je Aleksandar Vučić izvršio svojevrsni tabloidno-sigurnosniudar, marginalizirao predsjednika Nikolića i tadašnjeg premijera Dačića te stavio pod kontrolu ključne državne resurse, njegova popularnost i popularnost njegove stranke su u silaznoj putanji. Taj trend je još uvek blag, ali ne nezaustavljiv.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Jedan komentar

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku