hamburger-icon

Kliker.info

Posušje : Poginuli roditelji četvero djece

Posušje : Poginuli roditelji četvero djece

17 Augusta
04:47 2008

Neka budala je pretjecala i zabila se u drugo vozilo. Ima stradalih… Više djece je ozlijeđeno…  panično je dežurnom policajcu dojavio očevidac stravične prometne nesreće koja se jučer poslije 1 sat dogodila na cesti Posušje – Grude, tzv. Rojsovoj cesti, na kraju proslave blagdana Velike Gospe. Na cesti je nepomično ležao vozač smrskanog "mercedesa" A klase, dok je šestero djece bilo razbacano po livadi. Njihovi jauci govorili su više od riječi.
Iz vozila je izvučena žena koja je još davala znakove života, no preminula je na putu do posuškog Doma zdravlja. Zvuk sirena vozila Hitne pomoći, koja su jurila put mostarske bolnice, zapadnom Hercegovinom širio je slutnju o tome da se nešto strašno loše zbilo. Kako i ne bi, kada je iza smrtno stradalih supružnika, Dinke (41) i Branka Ćane (47) Ćesića iz Bataine podno Posušja, ostalo četvero djece starosti između četiri i 18 godina. Uz svoje troje djece, nesretni supružnicu su s veselja povezli kući i još troje malodobnih susjeda. Ni dvanaest sati kasnije nitko od preživjele djece nije znao za tragediju. 
 Luce, zašto moja majka ne dolazi!  pitala je jučer ujutro u bolnici stariju susjedu 12-godišnja Marta. Nitko joj nije imao snage reći užasnu istinu. 
Kako i bi, kada je naprasno prekinuta radost koji su njezini roditelji širili rastajući se s poznanicima. 
 Nikada ih veselije nisam vidjela. Prije polaska kući, svratili su nešto kupiti jesti malenoj Ana Mariji (4), te popiti kavu i sok. Stradali su nadomak doma  kaže nam strina poginulog Branka. Iz kuće žalosti dopirala je velika bol njegove majke. Najstariji sin Robert (18) tužno je prebirao po ispalim stvarima i dijelovima vozila na mjestu tragedije. Iako taj dio pregledne ravne ceste nikako ne upućuje na opasnosti crne točke, preko puta se nalazio spomenik čovjeku koji je stradao u prometu još prije 14 godine. 
 Sstradali Branko, inače profesionalni vozač u Prodexu, uzmicao je u stranu, no nije uspio izbjeći izravni siloviti udar. Zapravo, vještačenje bi trebala pokazati o čemu se doista radilo  navode u posuškoj policiji.
Na upit kako se točno dogodila jučerašnja nesreća nije nam znao reći drugi sudionik u nesreći, 20-godišnji Ivan Palac iz Dragićine pokraj Gruda, koji je bio za upravljačem "audija A8" hrvatskih oznaka. 
 Odjednom, odjednom!  jedino je što nam je uspio reći iz bolničke postelje Ivan Palac, inače zagrebački student i sin imućne hercegovačke obitelji. Mladić je odmahivao glavom i nijemo gledao u strop, a činilo se kako i on nije znao pune razmjere te stravične nesreće. Po svemu sudeći, iz Gruda se vraćao u Posušje te se, iz još neutvrđenih razloga, našao na suprotnom kolničkom traku. O njegovoj daljnjoj sudbini odlučit će dežurna županijska tužiteljica Vesna Ćavar.
 Naložila sam niz vještačenja, pa ćemo nakon toga moći govoriti o stvarnim uzrocima i posljedicama  zaključuje tužiteljica Ćavar.
Inače, u obje obitelji, Ćesić i Palac, spominju kako su ne tako davno imali teške prometne nesreće u kojima je jedna djevojka poginula, a druga završila u komi. Nažalost, baš kad su možda i pomislili da život ide dalje, zadesila ih je još teža sudbina.
(Kliker.info-VL)

Smrskani Mercedes A-klase
Smrskani Mercedes A-klase
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku