hamburger-icon

Kliker.info

Postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS : Podignuta optužnica protiv Amira Zukića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića…

Postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS : Podignuta optužnica protiv Amira Zukića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića…

10 Marta
16:23 2017

Postupajuće tužiteljice Tužilaštva KS podigle su optužnicu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića.

Amir Zukić, Safet Bibić, Nedžad Trako, Senad Trako i Ramiz Karavdić terete se da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje.

Esed Džananović se tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, dok se Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Seid Fazlagić se tereti da je počinio krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, dok se Amir Zukić tereti zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja.

Kako se navodi u optužnici, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić. Oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Postupajuće tužiteljice uz optužnicu su predložile Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora Amiru Zukiću, Safetu Bibiću, Senadu i Nadžadu Traki, Ramizu Karavdiću, Esedu Džananoviću i Seidu Fazlagiću.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje.

(Klker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku