hamburger-icon

Kliker.info

Postizborna drama u Crnoh Gori : Sarajevski student odlučuje o izbornom pobjedniku?!

Postizborna drama u Crnoh Gori : Sarajevski student odlučuje o izbornom pobjedniku?!

31 Augusta
03:50 2020

Prema trenutnim projekcijama osvojenih mandata, ni aktuelna vlast ni prosrpska opozicija ne mogu okupiti izbornu većinu i formirati izbornu vlast bez relativno male partije pod nazivom URA (ujedinjena reformska akcija) koju vodi Dr. Dritan Abazović

Sa najmanje četiri osvojena mandata u parlamentu Crne Gore, upravo će partija URA (Platforma CRNO NA BIJELO) Dritana Abazovića biti, piše “Slobodna Bosna”, jezičak na vagi kod formiranja nove parlamentarne većine.

Parlament Crne Gore ima 81 zastupnika što znači da je za parlamentarnu većinu potrebno najmanje 42 zastupnika. Prema trenutnoj projekciji Đukanović sa svojim tradicionalnim saveznicima može imati maksimalno 39 mandata, a možda čak i 40, dok prosrpska opozicija može računati na maksimalno 38 do 39 mandata. To praktično znači da će izbornog pobjednika odlučiti partija URA  koju predvodi doktor političkih nauka Dritan Abazović sa najmanje četiri osvojena mandata.

Predsjednik Građanskog pokreta URA (Ujedinjena reformska akcija) Dr. Dritan Bazović tu funkciju obavlja od aprila 2017. godine. Poslanik je 26. saziva Skupštine Crne Gore. Žestoki je kritičar režima Mila Đukanovića ali jednako je kritičan i prema prosrpskoj opoziciji.

Abazović je etnički Albanac iz Ulcinja. Tamo je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, smjer politikologija, Univerzitet u Sarajevu, stekavši zvanje diplomiranog politikologa. Bio je student generacije i dobitnik “Zlatne značke” i “Zlatne povelje” Univerziteta u Sarajevu. Magistrirao je 2008. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, na smjeru Međunarodni odnosi. Doktorirao je 2019. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. 
Dugogodišnji je saradnik nevladinih organizacija iz oblasti ljudskih prava, evroatlantizma i građanskog aktivizma. Bio je angažovan na projektima u vezi sa promocijom multikulturalizma u post-konfliktnim zonama bivše Jugoslavije. Učesnik je međunarodnih programa, konferencija i seminara. Specijalizovao se na nekoliko studijskih programa. Usavršavo se na Univerzitetu u Oslu, gdje je zavšio „Studije mira”, a bio je učesnik stručnih programa u SAD-u, Luksemburgu, Austriji, Belgiji, Španiji, Sloveniji.

Kao predavač je između ostalog bio angažiran na Institutu za tehnologiju MSU, Iligan (Filipini) na temu „Istočna Evropa”, kao i na Bilgi Univerzitetu u Istanbulu na temu „Novi koncept ljudske bezbjednosti u političkom sektoru”.

Radio je kao demonstrator na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na predmetima Prof. dr Esada Zgodića, zatim kao izvršni direktor u Televiziji Teuta i izvršni direktor NVO Mogul u Ulcinju. Radno iskustvo stekao je i kao profesor u srednjoj školi „Drita” u Ulcinju, gdje je predavao predmete Sociologija kulture, Komunikologija i Istorija religije.

Svoju prvu knjigu „Kosmopolitska kultura i globalna pravda” objavio je 2010. godine. Do sada je objavio i desetak naučih radova u domaćim i međunarodnim časopisama, pretežno iz oblasti političke filozofije i međunarodnih odnosa. Od 2012. godine je član Parlamenta Crne Gore. Govori engleski i albanski jezik.

(Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

3 0 komentara

 1. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 31 Augusta, 17:50

  MISLIM ABAZOVICU DA JOS TREBAS DA STUDIRAS, JER SI JOS ZELEN I NAIVAN. BRZO CES UVIDJETI SVOJU GRESKU, A MOZDA CE TI BITI KASNO.

  Odgovori
 2. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 01 Septembra, 04:54

  DRITAN ABAZOVIĆ NIJE PO PREZIMENU ALBANAC JER IMA BOSNJACKO PREZIME I ZATO POSTOJI VELIKA SUMNJA KO JE U STVARI TAJ COVJEK. AKO DRITAN ABAZOVIĆ BUDE SARADJIVAO SA SRPSKOM PRAVOSLAVNOM CRKVOM, ONDA CE TO BITI CIST DOKAZ DA JE ON U STVARI SRBIN KOJI NOSI LAZNI IDENTITE I LAZNO IME I PREZIME. VRIJEME CE POKAZATI KO JE TAJ COVJEK.

  Odgovori
  • GETRO
   GETRO 01 Septembra, 14:01

   Driton Abazovic i jeste Albanac ima njih puno Albanaca koji imaju sufiks (ic) u prezimenu, Driton je takodje tipicno Albansko ime, prema tome ti jarane izgleda ne poznajes Crnu Goru i ne znas nista o Crnoj Gori, puno je Albanaca dolazilo iz Crne Gore da zivi na Kosovu u Pristini i pri tome su namjerno mijenjali svoja prezimena da lici na Albansko prezime, o tome mozes pitati same Crnogorce iz Crne Gore i reci ce ti potvrdno isto sto i ja. To je odgovor za “ISTINA POBIJA LAZ”

   Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku