hamburger-icon

Kliker.info

Poruka voždu iz Katalonije: Ograđujemo se od Dodikovog poređenja RS i Katalonije!

Poruka voždu iz Katalonije: Ograđujemo se od Dodikovog poređenja RS i Katalonije!

29 Januara
21:59 2014

Dodikface3Na službenoj stranici Katalonske narodne skupštine, pokreta koji promovira nezavisnost Katalonije, objavljen je stav ove organizacije o ranijim izjavama predsjednika RS Milorada Dodika u kojima je Republiku Srpsku poredio s Katalonijom. Katalonska narodna skupština ograđuje se od ovih stavova, prenosi ”Slobodna Bosna”.

“Pročitali smo razmišljanja Milorada Dodika iz dnevnih novina Avaz 8 novembra., u kojim govori kako su Škotska i Katalonija primjeri kako raditi na procesu nezavisnosti,koje, prema Dodiku, Republika Srpska treba da prati.Iz Katalonske narodne skupštine, glavnog građanskog pokreta koji promovira nezavisnost Katalonije, i nezavisna je od bilo koje političke partije, koja objedinjava osobe različitih mišeljenja, želimo da se ogradimo od pomenutog stava”, stoji u izjavi Narodne skupštine Katalonije:

“Katalonija želi da gradi nezavisnu državu za sve njene građane, gdje će živjeti svi ljudi bez obzira na njihovo porijeklo i nacionalnost, u stalnom dijalogu različitih političkih opcija. S tim u vezi, naš projekat je baziran na toleranciji i poštivanju prava manjina i evropskoj integraciji. Zbog navedenih razloga, smatramo da Katalonija nije primjer, niti će ikada biti, za političke projekte Dodika i njegove partije, koji rade dijametralno suprotno idejama i vrijednostima naše zemlje”.

(Kliker.info/SB)

Podijeli

Jedan komentar

  1. LOLO
    LOLO 30 Januara, 15:52

    Ovo boli Dodika i nevjernike najvise:
    U petak, 24.januara,u prigradskoj džamiji naselja Broda kod Zenice, kod Zahira ef. Maglića, Zeničanin Saša Žunić javno je obznanio svoj prelazak na islam. Nakon što je ova vijest objavljena na portalu Islammylifetv, a nakon toga i na ostalim portalima u Federaciji BiH, već sljedeći dan reagirali su mediji u Srbiji i Republici Srpskoj. Mediji u Srbiji i RS-u reagirali su očekivano, sa puno mržnje i laži. Osim spomenutih srpskih medija zanimljivo-provokativna je bila i reakcija zeničkog pravoslavnog paroha Bojana Glišića, koji kaže da Saša Žunić nikada nije bio pravoslavac. Paroh Bojan Glišić je poznat po drskom demonstriranju nepoštivanja simbola Bosne i Hercegovine. Naime, paroh Bojan Glišić je prošle godine odbio da ustane dok je svirala himna Bosne i Hercegovine

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku