hamburger-icon

Kliker.info

Porodične tragedije: Misteriozne smrti braće Čaušević

Porodične tragedije: Misteriozne smrti braće Čaušević

23 Maja
15:42 2015

casa21Vijest o smrti sarajevskog biznismena Nusreta Čauševića potvrđena je u subotu ujutro u MUP-u KS, čiji su pripadnici sinoć oko ponoći pronašli njegovo tijelo u automobilu na lokalitetu Borija, u općini Stari Grad.

Kako smo saznali od izvora bliskih istrazi, Nusret Čaušević je počinio samoubistvo pucajući iz pištolja. Istraga o ovom slučaju traje. Na ovaj način je Nusret, baš kao i njegov brat Enver prije deset godina, preminuo pod čudnim okolnostima.

Podsjetimo, Nusretov brat Enver Čaušević, dugogodišnji predsjednik Saveza novinara BiH i glavni i odgovorni urednik sarajevskog političkog magazina “Walter”, prije deset godina, u junu 2005., preminuo je pod misterioznim okolnostima tokom ljetovanja na Jadranu.

Enver se utopio u mjestu Suhi Potok kod Omiša u Hrvatskoj. Njegovo tijelo koje je plutalo nekoliko metara od obale uočili su građani i izvukli ga iz vode. Utvrđeno je da je uzrok njegove smrti utapanje, te da na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja.

Šef odjela patologije Kliničke bolnice u Splitu Antonio Alujević je naveo da Enver Čaušević nije doživio srčani udar jer je imao jako srce, kao i da nije preminuo od moždanog udara. On je istakao da “ne zna zbog čega je došlo do utapanja”.

Enverov brat Nusret je posljednji put viđen u ponedjeljak, a članovi porodice jučer su policiji prijavili njegov nestanak. Bio je član Nadzornog odbora Privredne banke Sarajevo te vlasnik dionica te banke. Također je bio vlasnik i suvlasnik nekoliko kompanija, među kojima su Lok institut, Lok invest, Unis institut i Unis tours.

(Kliker.info-Faktor)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku