hamburger-icon

Kliker.info

Pored policije na ulicama i vojska : Britanija očekuje nove napade, nivo opasnosti “kritičan”

Pored policije na ulicama i vojska : Britanija očekuje nove napade, nivo opasnosti “kritičan”

16 Septembra
07:51 2017

Velika Britanija podigla je nivo opasnosti od terorizma na najviši nvo, rekla je premijerka Theresa May. Ona je kazala  da je prijetnja od terorizma povećana s ozbiljnog na kritičan, što znači da se očekuju napadi.

Na ulicama će narednih dana biti prisutni pripadnici policije i vojske, izjavila je britanska premijerka , prenosi Reuters.U izjavi, koju je prenosila britanska telvizija, May je navela da će u tom periodu pripadnici vojske  zamijeniti pripadnike policije na određenim lokacijama, koje nisu dostupne javnosti.

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za napad na voz u podzemnoj željeznici u Londonu, u kome je povrijeđeno 29 osoba. Saopštenje o preuzimanju odgovornosti, objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Reuters.

Britanske vlasti saopštile su da je broj povrijeđenih u napadu na voz u podzemnoj željeznici u Londonu porastao na 29. Britanska nacionalna zdravstvena služba navela je da je pružena ljekarska pomoć 21 osobi, a da je osam otpušteno, prenio je AP.

Londonska služba za hitne slučajeve saopštila je da se 19 povrijeđenih nalazi u bolnicama i da su oni zadobili, uglavnom, lakše povrede. Prema navodima policije, većina povrijeđenih je zadobila opekotine, dok ozbiljnijih povreda nije bilo.

Britanska policija pokrenula je potragu za počiniocem napada na voz u Londonu na londonskoj metro stanici.Prema rečima gradonacelnika LondonaSadiqa Khana  potraga je u toku.

Britanska služba bezbjednosti identifikovala je ranije danas osumnjičenog za umiješanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skay News , citirajući snage bezbjednosti.

“Izvori u službi bezbjednosti navode da su identifikovali osumnjičenog uz pomoć sigurnosnih snimaka”, navodi pomenuti izvor.Napad se dogodio  jučer u vozu na londonskoj metro stanici “Parsons Green”, a policija ga je proglasila terorističkim aktom.

(Kliker.info-Beta)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku