hamburger-icon

Kliker.info

Policajac osumnjičen za reketiranje prostitutki na Vogošćanskoj petlji

Policajac osumnjičen za reketiranje prostitutki na Vogošćanskoj petlji

19 Aprila
05:43 2007

Službenik Kriminalističke policije Odjela za droge u Federalnom MUP-u Milomir Pandurević iz Istočnog Sarajeva suspendiran je zbog sumnje da je prilikom obavljanja službe od građana iznuđivao novac, čime je počinio teže povrede dužnosti, saopćeno je iz Uprave policije FMUP-a.  Prema saopćenju iz Federalnog MUP-a, rješenjem od 16. aprila direktor Federalne uprave policije je ovog policijskog službenika suspendirao do daljnjeg i to na temelju prikupljenih saznanja od MUP-a Kantona Sarajevo i Jedinice za profesionalne standarde FMUP-a o postojanju osnova sumnje o počinjenim nezakonitim aktivnostima, kojima je nanesena šteta ugledu Federalne uprave policije.
Kantonalno ministarstvo unutrašnjih poslova Sarajevo prijavu je proslijedilo nadležnom tužilaštvu, koje će provesti istragu.
Nezvanično saznajemo da je Pandurević, koji inače ima čin mlađeg inspektora, izvjesno vrijeme uzimao novac od prostitutki koje "rade" na putu Rajlovac – Vogošća i koje su ga nakon toga prijavile MUP-u Kantona Sarajevo.
Sarajevski policajci potom su otvorili istragu, nakon čega je Pandurević, inače bivši pripadnik specijalne jedinice MUP-a RS, suspendiran.
Ovo je, inače, treća suspenzija u ovoj godini. Do sada je suspendiran Zoran Čegar i još jedan namještenik. Navodno je kod namještenika FMUP-a pronađena određena količina droge, a ti navodi se još uvijek provjeravaju.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku