hamburger-icon

Kliker.info

Pokucali na kriva vrata : Greškom je ‘strpali’ na psihijatriju i još joj to naplatili

Pokucali na kriva vrata : Greškom je ‘strpali’ na psihijatriju i još joj to naplatili

02 Februara
06:12 2014

psiha1Jedna žena na jugu Švedske, koja je inače porijeklom  s područja bivše Jugoslavije, greškom je odvedena u psihijatrijsku bolnicu nakon što su je policajci krivo identificirali.“Nikad nisam posjetila psihologa ni psihijatra u svom životu, ali nakon ovoga bih svakako mogla”, ispričala je za lokalni list Barometern žena koja je željela ostati anonimna.

Ispričala je kako je bila u svom stanu 2. januara i taman se krenula tuširati, kad je čula kucanje na vratima. Otvorila je i ispred vrata ugledala dvojicu policajaca koji su inzistirali da pođe s njima u psihijatrijsku bolnicu. “Rekla sam da mora biti da je to neka pogreška. Bili su ljubazni, ali su kazali da nemaju više informacija i da moram otići s njima”, ispričala je žena.

Uprkos  zabuni, morala razgovarati s psihologom
Odveli su je u psihijatrijsku bolnicu u Kalmaru, gdje je napokon uspjela razgovarati s jednom medicinskom sestrom. Ispalo je da je jedan od njenih susjeda nazvao hitnu službu i spominjao samoubojstvo, pa je policija krenula u pomoć. No, pokucali su na kriva vrata. Otkriće o zabuni je izazvalo pravi kaos, ispričala je žena. No, svejedno je morala odraditi razgovor s psihologom prije nego su je pustili kući. Kao da to nije bilo dovoljno, žena je potom u pošti pronašla račun od 400 kruna  za boravak u bolnici. Glasnogovornik bolnice se bez zadrške ispričao zbog zabune i poslanog računa.Inače, žena je u razgovoru za list Barometern ispričala kako ju je ovaj incident podsjetio na događaje iz njene domovine. “Prije dvadeset godina je mog oca na isti način odvela policija, ali u koncentracioni  logor”, rekla je žena.(Kliker.info-Danas)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku