hamburger-icon

Kliker.info

Pogledajte prve inserte iz dugoočekivanog filma “Hiljadarka” (Video)

Pogledajte prve inserte iz dugoočekivanog filma “Hiljadarka” (Video)

20 Jula
06:51 2015

Hiljadarka1Film “Hiljadarka”, scenariste Zilhada Ključanina i reditelja Nenada Đurića, bit će premijerno prikazan u septembru ove godine, a u bh. kina stiže sredinom tog mjeseca, saopćili su iz “Heft” produkcije. Tim povodom objavljeni su plakat koji najavljuje ovu rudarsku romansu iz 1955. godine te prvi inserti iz filma.

Ovo ostvarenje snimljeno je na širem lokalitetu općine Banovići, a prati priču mladića Atifa Kurtovića koji prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tamo gdje je njegov sada penzionisani otac stao, odnosno kako bi postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvredniju novčanicu u državi – onu u iznosu od hiljadu dinara (tzv. “hiljadarku”).

 

Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov lični fotograf (Pervan) uslikati za istoriju. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ (Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Kojo) najavi svoju posjetu Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče krenuće avantura koju će pamtiti do kraja života.

Prvobitni cilj filma nije da podsjeti na prošla vremena, njegova bitnost, između ostalog, ogleda se u tome jer podsjeća na rudare, šta se svakodnevno dešava s tim ljudima, kojih se bh. javnost danas uglavnom sjeti onda kada je kasno, dakle, onda kada izgube život dok u dubokim jamama kopajući zarađuju za život.

Projekt kino distribucije filma “Hiljadarka” radi poznata distributerska kompanija “Continental” film iz Zagreba, i to na teritoriji Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Glavne uloge su iznijeli: Branislav Trifunović, Nikola Kojo, Aida Bukva, Milutin Mima Karadžić, Moamer Ksumović, Vlado Kerošević, Vanesa Glođo, Slaven Knezović, Vlado Kerošević, Goran Kostić…

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Jedan komentar

  1. camiseta del athletic bilbao
    camiseta del athletic bilbao 13 Aprila, 04:22

    I loved your post.Thanks Again. Really Great.
    camiseta del athletic bilbao http://www.camisetasdefutbolbaratas9.com/24-camiseta-del-athletic-bilbao

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku