hamburger-icon

Kliker.info

Podsjećanje na Mostarski sajam 2010: Kako je Silajdžić javno održao lekciju Borisu Tadiću i Srbiji (Video)

Podsjećanje na Mostarski sajam 2010: Kako je Silajdžić javno održao lekciju Borisu Tadiću i Srbiji (Video)

10 Aprila
15:44 2018

Prije osam godina dr. Haris Silajdžić u svojstvu predsjedavajućeg Predsjednišva Bosne i Hercegovine je na Sajmu privrede u Mostaru održao javnu lekciju predsjedniku Srbije Borisu Tadiću povodom hapšenja Ejupa Ganića i Ilije Jurišića.

Te, 2010. godine partnerska zemlja mostarskog sajma bila je Srbija, a Silajdžić nije dozvolio da se mostarski skup pretvori u bajne i lažne riječi o regionalnoj saradnji dok se udara na državnost Bosne i Hercegovine i hapse njeni građani po svijetu.

U publici su sjedili, između ostalih tada premijer danas predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik Srbije Boris Tadić i aktuelni član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Vrlo jasno i direktno, bez diplomatskog uvijanja, rekao je da se niko neće moći igrati sa Bosnom i Hercegovinom dajući im do znanja da ih čita kao bukvar.

Predsjednik Srbije Boris Tadić u aprilu 2010. godine otvorio je Sajam privrede u Mostaru. Rekao je tada da je svima cilj EU i da zato ne treba biti talac prošlosti. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić spomenuo je slučaj Jurišića i Ganića, potcrtavajući kako sumnja u namjere Srbije.

(Kliker.info-Index.ba)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku