hamburger-icon

Kliker.info

Podržao smjenu Vlade KS-a : Aljoša Čampara isključen iz SDA

Podržao smjenu Vlade KS-a : Aljoša Čampara isključen iz SDA

10 Oktobra
04:07 2020

Aljoša Čampara, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) i federalni ministar unutrašnjih poslova, isključen je iz Stranke demokratske akcije (SDA), nakon što je u petak potpisao zahtjev za smjenu Vlade KS-a, objavili su bh. mediji.

Kao što je i ranije najavio, Čampara, donedavni član Predsjedništva SDA, pridružio se zahtjevu opozicije za smjenu aktuelne kantonalne Vlade, koju čine upravo SDA, Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine) i Demokratska fronta (DF).

SDA je ranije Čampari, nakon što je u septembru podnio ostavku u Predsjedništvu SDA, zaprijetio isključenjem iz stranke ukoliko potpiše zahtjev za smjenu kantonalne Vlade.

‘Nanošenje štete SDA’

Odluku o Čamparinom isključenju je na hitnoj sjednici u petak navečer donio je Općinski odbor SDA, pod obrazloženjem da je “prekršio odredbe Statuta stranke, nanošenja štete SDA, nepoštivanja principa stranke” i drugih postupaka.

Zastupnici u Skupštini KS-a su u petak skupili potrebnih 18 potpisa (od ukupno 35), kojima zahtijevaju zakazivanje sjednice na kojoj bi se glasalo o smjeni aktuelne Vlade.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku