hamburger-icon

Kliker.info

Podrška samo na Facebooku : “Dosta je ‘lajkanja’ po društvenim mrežama, treba nam podrška na licu mjesta”

Podrška samo na Facebooku : “Dosta je ‘lajkanja’ po društvenim mrežama, treba nam podrška na licu mjesta”

29 Jula
16:05 2015

lajkanje2S ciljem iskazivanja nezadovoljstva na rad aktuelne vlasti u Tuzlanskom kantonu, ali i davanja podrške nedavno smjenjenim ministrima u Vladi TK, s posebnim akcentom na Alena Gadžu, obespravljeni radnici sa područja TK, predvođeni članovima Sindikata solidarnosti TK, danas su na Trgu Slobode u Tuzli upriličili mirno okupljanje. Prema riječima predsjednika Sindikata solidarnosti TK Sakiba Kopića, ministri koji se trenutno nalaze u sastavu Vlade TK samo su kolaterlna šteta.

“Mi se borimo protiv aktuelne vlasti, protiv načina na koji se rješavaju problemi firmi u TK. Vidjeli ste da oni sve njih guraju u stečaj, međutim, sve one koje su otišle u stečaj su automatizmom bile likvidirane. Mi želimo spriječiti takav scenarij, želimo sačuvati ono malo industrije što je ostalo u našem kantonu”, kazao je Kopić, piše TIP. ba. Obećanje premijera Bege Gutića da će u naredne tri godine radnicima Fabrike obuće “Aida” biti uvezan radni staž Kopić je nazvao farsom.

“Mnogi ne znaju da otvaranjem stečajnog postupka dolazi i Porezna uprava, a koja je evidentirala sva potraživanja iz radnog odnosa radnika. Možda će Vlada prije njih radnicima uvezati radni staž, ali sav novac nakon prodaje fabrike će biti vraćen kantonalnoj Vladi”, nastavio je Kopić.

Skupu pod geslom “Miting protiv aktualne vlasti i miting podrške građana Alenu Gadži” koji je upriličen na Trgu Slobode u Tuzli samo su se odazvali pojedini obespravljeni radnici. Podršku su im pružili članovi Plenuma građana Gračanice, pijace iz Živinica, te pokreta Srebrenik je naš.

Poziv je bio upućen i građanima Tuzle, međutim, njih samo nekoliko se pojavilo u centru grada.

“Sam Alen Gadžo je na društvenim mrežama imao 7.300 ‘lajkova’ podrške, na žalost da se danas samo deset posto tih građana pojavilo ovdje bi bilo 700 osoba. Dosta je više ‘lajkanja’ po društvenim mrežama, pridružite nam se na licu mjesta. Nama treba podrška na licu mjesta u borbi protiv aktuelne vlasti”, istakao je Kopić.
Na kraju je naglasio da će, uprkos svemu, Sindikat solidarnosti nastaviti sa djelovanjem i buditi svijest građana Tuzlanskog kantona, te poručio da će sindikalci u narednom periodu tražiti izmjene Zakona o stečaju.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku