hamburger-icon

Kliker.info

Počelo suđenje u Banjoj Luci : Bosić najavio kako će na sudu dokazati da je Dodik lopov !

Počelo suđenje u Banjoj Luci : Bosić najavio kako će na sudu dokazati da je Dodik lopov !

08 Aprila
15:51 2015

MladenMil12Pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci u srijedu je počelo suđenje po tužbi za klevetu što ju je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podnio protiv predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Mladena Bosića zbog njegove izjave da je “Dodik ukrao milijune”.Na prvom ročištu Dodik se nije pojavio, a Bosić je u pratnji odvjetničkog tima donio brojne dokumente kojima će, kako je najavio, dokazati da je dugogodišnji entitetski predsjednik pronevjerio velike iznose iz javnih fondova.

“Dodiku, mnogim ljudima oko njega i njegovoj obitelji je osigurana velika materijalna korist zloporabom službenih položaja”, kazao je Bosić novinarima po okončanju prve rasprave.Dodao je kako to potvrđuje već dokumentacija koju je ponudio sudu, iako još nije uspio doći do svih informacija koje mu trebaju jer ih neke institucije nisu željele dati.

“Očekujem da će mi dopustiti da iznesem sve dokaze i pozovem sve svjedoke. Počeli smo prikupljanje dokaza iz 1992. i 1993. godine, jer imamo dokumentaciju da je Dodik u ratu švercao cigarete i naftu. Prodavao je cigarete po cijeni koja je bila 300 posto viša od nabavne. To se u žargonu zove ratno profiterstvo”, kazao je Bosić dodajući kako se Dodikovo ime nakon rata povezuje s cijelim nizom privatizacijskih afera koje također valja istražiti.

Odvjetnik Goran Bubić, koji zastupa Dodika, nije želio ništa kazati.Dodik od Bosića, koji mu je i glavni politički rival u RS-u, traži odštetu od deset tisuća konvertibilnih maraka (oko pet tisuća eura) zbog izjave “da je ukrao milijunske iznose”.

Taj je izjava tek jedna u nizu uvreda što su ih Dodik i Bosić razmijenili u protekle dvije godine gotovo neprestalnog verbalnog ratovanja.Dodik je lidera tadašnje oporbe u RS 2013. godine nazvao “patološkim lažljivcem”, na što je Bosić uzvratio konstatacijom da osoba poput Dodika nema nikakvo pravo njemu predbacivati bilo što.

“Kako Milorad Dodik, čovjek koji je sve slagao u vezi s referendumom o otcjepljenju RS-a, vraćanju ovlasti u pravosuđu s nivoa BiH, reviziji privatizacije, obračunu s kriminalom i koji je ukrao milijunske iznose, za nekoga može reći da je lažljivac”, izjavio je Bosić, što je pak Dodiku poslužilo kao povod da posegne za tužbom.Tužba se zapravo odnosi tek na zadnji dio Bosićeva komentara, u kojemu se spominje “krađa milijuna”, a predsjednik SDS-a drži kako je znakovito to što se Dodik nije osjetio pogođen izjavama o lažima.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku