hamburger-icon

Kliker.info

Pobuna u Hercegovini : Ana-Marija Jakovljević, Elmir Šator i Alija Šuko napustili Demokratsku fronu !

Pobuna u Hercegovini : Ana-Marija Jakovljević, Elmir Šator i Alija Šuko napustili Demokratsku fronu !

28 Marta
13:33 2016

ana2Tri člana Demokratske fronte iz Hercegovine podnijela su neopozive ostavke u ovoj strani i zatražile brisanje članstva.Ana-Marija Jakovljević, Elmir Šator i Alija Šuko, zastupnici u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona obavijestili su javnost da ubuduće u Skupštini neće predstavljati DF, već će biti samostalni zastupnici.

Prvi razlog za našu ostavku je evidentna suspenzija Statuta DF-a i procedura na kojoj se temelji stranka i njezin rad, te uvođenje samovlašća. Iako smo se nadali da će unutar stranke doći do debate i konsekventnog shvaćanja o pogubnosti uvođenja vladavine jedne osobe, do toga nažalost, nikada nije došlo“, navode u zajedničkom saopćenju za javnost.

Demokratska fronta je, kako kažu, započela kao pobuna protiv jednog diktatora, da bi završila u rukama drugog.

DF je započeo kao pobuna protiv izdaje temeljnih vrijednosti građanske ideje, ali je završio u zagrljaju s nacionalistima, u nekim slučajevima s još gorim i mi odbijamo biti dio toga“, piše u saopćenju.

Našu ideju ukrala je skupina uhljeba posvećena isključivo ostvarivanju koristi s grbače stotina i hiljada članova i simpatizera koji su u oktobru 2014. godine vjerovali da se bore za novi dio demokratske ideje jednakosti u Bosni i Hercegovini”, stoji u saopćenju.

Pozvali su sve čestite i poštene članove DF-a da prestanu biti dio grupe oportunista koji su se sakrili iza vrijednosti i principa stranke koju su pretvorili u privatno poduzeće jedne družine.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku