hamburger-icon

Kliker.info

Plenum građana Sarajevu: Sva maskirana lica odstraniti sa protesta!

Plenum građana Sarajevu: Sva maskirana lica odstraniti sa protesta!

17 Februara
19:19 2014

PLENUMSA321U Domu mladih u Sarajevu održava se četvrto zasjedanje Plenuma građana Sarajeva na kojem je izglasana odluka da se danas odobri medijima da snimaju sjednicu. No, o ovom pitanju će se izjašnjavati i na svakom narednom zasjedanju, istakli su na Plenumu.Plenum je izabrao sedam, od ukupno prijavljenih 13 građana koji će biti zaduženi za prezentaciju zahtjeva Plenuma Skupštini Kantona Sarajevo.

Radne grupe formirane na prošlom zasjedanju Plenuma predstavile su svoj rad i pitanja kojim će se baviti u narednom periodu. Riječ je o radnim grupama za rad sa medijima, za formulaciju zahtjeva, za pravna pitanja, za međuplenumsku saradnju, za proteste, za logistiku, te za komuniciranje sa Skupštinom KS.Također, danas je postignut dogovor da sva maskirana lica budu automatski odstranjivana sa protesta.

Do sada je Plenum zaprimio više od 2.000 zahtjeva građana, koji će biti obrađeni prema oblastima. Najveći broj pitanja se odnosi na oblasti politike, prava i društva. Na večerašnjem Plenumu istaknuto je da u slučaju odbijanja njihovih zahtjeva od strane Skupštine KS građani su odlučni blokirati cijeli grad.Grupa za međuplenumsku saradnju pozvala je predstavnike plenuma drugih bh. gradova na saradnju, kako bi mogli formulisati zahtjeve na federalnom nivou.Zasjedanje Plenuma građana Sarajeva nastavljeno je dvominutnim obraćanjima građana, a na kraju zasjedanja se očekuje odluka o datumu narednog sastanka. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku