hamburger-icon

Kliker.info

Plastičnom puškom napravio pometnju u vodećoj medijskoj kući na Floridi

Plastičnom puškom napravio pometnju u vodećoj medijskoj kući na Floridi

26 Novembra
06:35 2006

Sve američke TV mreže u petak su uživo izvještavale iz Miami Beacha o napadaču koji je u maskirnoj odori, s automatskim oružjem, upao u zgradu "Miami Herald Tribunea" i zabarikadirao se na šestom, posljednjem katu zgrade. u sobi glavnog urednika sestrinskog dnevnog lista na

 

španjolskom  "El Nuevo Herald". Napadač je identificiran – karikaturist Jose Varela, otpušten iz lista prije šest mjeseci.Uz snimke zgrade i brojnih namještenika koji na parkiralištu čekaju ishod krize, te pripadnika specijalne policije SWAT koji su blokirali sve prilaze zgradi, uz dramatično izvještavanje TV reportera, prizor je sličio na ranije incidente u SAD-u koji su završili tragično, s ljudskim žrtvama.   

 

No, iz zgrade u Miami Beachu nije bilo izvješća o ubijenim ili ranjenima, niti potvrde da je napadač uzeo taoce. Dok je trajala kriza i pregovori policije s napadačen, u prostorijama "Miami Heralda" na petom katu, ostala je nekolicina novinara koji su nastavili izvještavati na web portalu lista.Oni su izvijestili kako "nije sigurno ima li Varela pravo oružje ili igračku te govori li ozbiljno ili se šali".Ocijenili su i da motivi za napad, tijekom kojeg je tražio izvršnog urednika Humberta Castella da se s njim obračuna, nisu baš jasni. Navodno mu je u februaru otkazana suradnja, ali su motiv mogle biti i kritike koje je "Miami Herald" u zadnje vrijeme upućivao na račun Radio i TV Marti, promidžbenog programa koji emitira američka vlada protiv režima Fidela Castra na Kubi.Varela kubanski doseljenik, koji surađuje na Radio i TV Marti, govorio je kako je Castello u sukobu interesa i da upropaštava list, te da je on novi direktor ili glavni urednik. 

 

Mnogi članovi kubanske zajednice na Floridi kao i dio zaposlenika "Miami Herlada" u posljednje su vrijeme izražavali nezadovoljstvo načinom pisanja o emisijama Radio i TV Marti.   "Ja znam da ću danas umrijeti. Imam samo 30 metaka. Predlažem da mi dovedete Umberta Castella", govorio je Varela, prema navodima direktora zgrade Gusa Pereza koje danas prenosi "Miami Herald". Bez obzira na ocjenu o (ne)ozbiljnosti njegovog postupka, Varela je već optužen u tri točke za teški napad i priznao je krivnju, objavila je policija. Na temelju toga bi se na kraju mogao suočiti s višegodišnjom zatvorskom kaznom.

 

(Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku