hamburger-icon

Kliker.info

Pismo podrške članova Predsjedništva R BiH : Denis Bećirović je čovjek kojem vjerujemo!

Pismo podrške članova Predsjedništva R BiH : Denis Bećirović je čovjek kojem vjerujemo!

29 Jula
15:19 2018

U vrijeme presudne borbe za opstanak, integritet i suverenitet države Bosne i Hercegovine tokom ratnog perioda od 1992. do 1995. godine u radu Ratnog predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine djelovali su kao njegovi članovi Mirko Pejanović, Tatjana Ljujić-Mijatović, Ivo Komšić i rahmetli Nijaz Duraković, kao i Miro Lazović u funkciji ratnog predsjednika Skupštine Republike Bosne i Hercegovine.

U tim, za Bosnu i Hercegovinu najtežim trenucima, vjerovali su u kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine i borili se za svjetliju budućnost. U pismu podrške Denisu Bećiroviću kojeg su potpisali Akademik prof. dr. Mirko Pejanović, prof. dr. Tatjana Ljujić-Mijatović, prof. dr. Ivo Komšić i Miro Lazović stoji sljedeće:

– Kao članovi Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine doprinijeli smo odbrani integriteta i međunarodno-pravnog subjektiviteta države Bosne i Hercegovine. Svojim djelovanjem borili smo se da Ratno Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine ima puni legitimitet i podršku međunarodne zajednice. Idejama utemeljenim u Programu SDP-a i Platformi za rad Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u ratnim uslovima dali smo nemjerljiv doprinos mobilizaciji patriotskih snaga u odbrani multietničkog bića Bosne i Hercegovine i ravnopravnosti njenih naroda i građana.

Denisu Bećiroviću, kandidatu SDP-a za člana Predsjedništva na izborima 2018. godine dajemo punu podršku sa željom da mu građani svojim izlaskom na izbore daju zasluženo povjerenje.

Denis Bećirović je obrazovan, mudar i odgovoran čovjek velikih političkih mogućnosti. Iskusni je parlamentarac koji je svojim radom u Parlamentarnoj skupštini BiH ostavio jasan pečat vrijednog, nekorumpiranog i istinskog borca za demokratsku i proevropsku državu Bosnu i Hercegovinu.

Sigurni smo da će Denis Bećirović svojim idejama, integrativnim kapacitetom, državotvornim pristupom i realizacijom izbornog programa osigurati da država Bosna i Hercegovina ubrza integracije u NATO i Europsku uniju i da postane pravno uređenija i ekonomski prosperitetnija država – navodi se u pismu podrške.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku