hamburger-icon

Kliker.info

Pilot pokazao šta učiniti tokom turbulencije i otkrio trik koji umiruje putnike

Pilot pokazao šta učiniti tokom turbulencije i otkrio trik koji umiruje putnike

31 Augusta
16:45 2023

Nakon što je pilot iz Sydneya Jimmy Nicholson u viralnom videu pokazao na kojem se dijelu aviona turbulencija najmanje osjeti, sada je snimio video u kojem je pokazao što učiniti tokom jake turbulencije, a snimka je pregledana više od 12 miliona puta.

Jimmy je sa svojom suprugom krenuo u Barcelonu na medeni mjesec kada je avion zahvatila jaka turbulencija, a pilot, koji je tada bio u ulozi putnika, sa suprugom se nalazio u stražnjem dijelu aviona gdje se, kako tvrdi, turbulencija još jače osjeti.

“Jedna od najgorih turbulencija koje sam ikada osjetio. Let je kratak. Nije ugodno”, rekao je, a zatim dao savjete kako se ponašati tokom neugodnih turbulencija.

“Prvo, podsjetite se da je ovo potpuno normalno. Avion neće pasti s neba”, napisao je u videu u kojem se smješka dok njegova supruga zuri u njega skamenjena lica.

Zatim je pokazao trik s bocom koji može pomoći u smirivanju straha. Bocu s vodom okrenuo je naopako, kako bi pokazao da se voda ne pomiče mnogo, što znači da turbulencija nije toliko strašna koliko se čini.

Dodao je i da oni koji osjećaju strah jednostavno gledaju kroz prozor i bit će im lakše.

“Nemate se zašto brinuti. Avioni su napravljeni da izdrže puno gore stvari. Očito nije zabavno, ali sve je savršeno u redu”, objasnio je pa pokazao kako su putnici počeli pljeskati kad je turbulencija završila.

(Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku