hamburger-icon

Kliker.info

Partija demokratskog progresa : Tihić je prevario Dodikove poslanike u PS BiH

Partija demokratskog progresa : Tihić je prevario Dodikove poslanike u PS BiH

31 Marta
15:10 2009

Partija demokratskog progresa (PDP) traži od delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH da podnesu neopozive ostavke zbog glasanja za odluku o ustavnim promjenama, rekao je predsjednik Izvršnog odbora

PDP-a Zoran Đerić. "Samo nekoliko dana ranije Narodna skuština RS je podržala Deklaraciju o eventualnim ustavnim promjenama u BiH, a delegati SNSD-a u Domu naroda glasali su suprotno od onoga što se u njoj navodi", rekao je Đerić i dodao da delegati SNSD-a u Domu naroda BiH treba da podnesu ostavke Narodnoj skupštini RS, koja ih je na te funkcije i izabrala. PDP smatra da je SNSD "izgubio kompas u vođenju politike" i da nema koncept kako voditi RS.

"Ovakvo vođenje politike predstavlja poigravanje sa RS i kockanje sa srpskim narodom", ocijenio je Đerić i dodao da oni koji su dozvolili da ih prevari lider SDA Sulejman Tihić "ne mogu i ne smiju da vode RS". Član Izvršnog i Glavnog odbora SNSD-a Milorad Živković izjavio je juče da je brzoplet način na koji je pitanje promjene Ustava BiH ušlo u Parlamentarnu skupštinu BiH.Komentarišući činjenicu da su tri delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH podržala odluke o pristupanju izmjenama Ustava BiH u kojoj se ne spominju ni RS ni Dejtonski mirovni sporazum, Živković je rekao da su ovako glasali "zbog unutarstranačkih izbora u SDA, jer su željeli na taj način da pomognu Sulejmanu Tihiću". (Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku