hamburger-icon

Kliker.info

Parlamentarna većina na državnom nivou dovedena u pitanje : Vrh SDA konačno za stolom s ”odbjeglom četvorkom”

Parlamentarna većina na državnom nivou dovedena u pitanje : Vrh SDA konačno za stolom s ”odbjeglom četvorkom”

15 Decembra
16:18 2016

Stranka demokratske akcije ostala je bez četiri člana Kluba u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine.Klub poslanika SDA do jučer su činili Amir Fazlić, Nermina Kapetanović, Sadik Ahmetović, Safer Demirović, Šefik Džaferović, Šemsudin Mehmedović, Hazim Rančić, Asim Sarajlić, Salko Sokolović i Senad Šepić.

Međutim, nezadovoljni radom stranke i potezima vrha SDA, Ahmetović, Šepić, Sokolović i Mehmedović odlučili su da više neće učestvovati u radu Kluba SDA.

Osim nabrojane četvortke, naš izvor tvrdi da među članovima Kluba ima još nezadovoljnih, ali da će se o tome izjasniti u narednom periodu.

“Parlamentarna većina je dovedena u pitanje. Ne isključujemo ništa”, kazao nam izvor.

Glavni odbor SDA formirao je komisiju koja bi vrlo brzo trebalo da razgovara sa grupom poslanika ove stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH koji su odlučili da napuste Klub SDA, rekao je danas predsjedavajući Doma naroda Safet Softić, koji je i visoki funkcioner SDA.

“Nije ništa novo, niti nepoznato u javnosti da SDA ima probleme u radu našeg Kluba u Predstavničkom domu. Ti problemi traju od posljednjeg Kongresa SDA”, rekao je Softić novinarima u Sarajevu.

Softić je precizirao da komisiju za pregovore sa “odbjeglom” četvorkom, uz njega, čine Adil Osmanović, Denis Zvizdić i Asim Sarajlić.

“Pokušaćemo da nađemo rješenje da bismo očuvali Klub poslanika SDA i parlamentarnu većinu. Ukoliko taj dogovor izostane, odnosno ako ova grupa napusti SDA ili formira novi poslanički klub to bi izazvalo turbulencije i u Predstavničkom domu i među strankama parlamentarne većine”, naveo je Softić.

(Kliker.info-N1)

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku