hamburger-icon

Kliker.info

Otkriven identitet krvnika ISIS-a : Jihadi John je informatičar iz Londona, a britanske službe snale su za njega od početka!

Otkriven identitet krvnika ISIS-a : Jihadi John je informatičar iz Londona, a britanske službe snale su za njega od početka!

26 Februara
12:59 2015

jihadijohn2Maskirani militant Islamske Države koji je zadužen za odrubljivanje glava zarobljenicima sa Zapada konačno je dobio svoje ime i prezime. BBC otkriva da se radi o Mohammedu Emwaziju, Britancu koji dolazi iz zapadnog Londona i koji je godinama poznat britanski sigurnosnim službama. Međutim, on nisu htjeli to otkriti javnosti jer bi im to pomutilo planove…

Emwazi je u ‘žižu javnosti’ prvi put dospio u kolovozu kada je brutalnom smaknuo američkog novinara Jamesa Foleyja. Nakon toga je presudio američkom novinaru Stevenu Sotloffu, britanskom humanitarcu i hrvatskom zetu Davidu Hainesu, britanskom taksistu Alanu Henningu, humanitarcu Abdul-Rahmana Kassigau, a posljednji put se pojavio prije smaknuća japanskih taoca Harune Yukawe i Kenjija Gota.

Vjeruje se da je Emwazi godinama bio pod radarom britanskih službi, ali im je ‘pobjegao’ 2006. kada je otputovao u Somaliju i pridružio se militantskoj grupi al-Shabab. U međuvremenu se vratio kući u Englesku, pa je 2012. pobjegao u Siriju.

Inače je krvnik kuvajtskog podrijetla, a Washington post je odmah nakon identifikacije pronašao njegovog prijatelja iz djetinjstva.- Odmah sam znao da je to on. Bili smo kao braća. Da, sto posto sam siguran da je to on…Enwazi je odrastao u Queen’s Parku, dolazi iz bogate obitelji i završio je informatiku na Westminsterskom sveučilištu s odličnim ocjenama…

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku