hamburger-icon

Kliker.info

Oštar odgovor Mladena Ivanića : Dodik i Cvijanović izmišljaju probleme da skrenu pažnju s lopovluka !

Oštar odgovor Mladena Ivanića : Dodik i Cvijanović izmišljaju probleme da skrenu pažnju s lopovluka !

05 Aprila
19:05 2015

MladenIv671Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić tvrdi da su predsjednik Republiike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović potpuno obrnuli njegovu tezu o mehanizmu koordinacije u  BiH kako bi “izazvali lažni problem u političkom životu i skrenuli pažnju sa pravog problema u Republici Srpskoj – kriminala i lopovluka u njihovom okruženju”.

– Izjave Dodika i Cvijanović da ja želim da preuzmem nadležnost u ovoj oblasti su potpuna zloupotreba teze. Republika Srpska i entiteti uopšte nisu bili tema mog prijedloga o jednostavnijem mehanizmu koordinacije. Ja sam govorio isključivo o kantonima u Federaciji BiH i potrebi da se Predsjedništvu BiH ili Savjetu ministara BiH omogući da reaguju zato što svaki od deset kantona u FBiH ima mogućnost da, kad god im to padne na pamet, blokiraju evropski put BiH – kaže Ivanić.

On objašnjava da problem entiteta u mehanizmu koordinacije u BiH nikada nije postojao. Drugim riječima, ako Republika Srpska odluči da je protiv neke odluke svi organi to moraju da prihvate i dodaje da Predsjedništvo BiH nikada nije imalo, niti će imati namjeru da donosi odluke suprotne odlukama entiteta, saopćeno je iz PDP-a.

– Ako Dodik i Cvijanović žele Republiku Srpsku da svedu na nivo jednog od kantona, to je onda već njihov problem. Oni izmišljaju političke probleme i uvlače Republiku Srpsku u priču koja se nje ne tiče. Međutim, ja im nikada neću dopustiti da Republiku Srpsku i kanton izjednače – navodi Ivanić.

Tvrdi da Dodik vrlo dobro zna da on, kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, nema namjeru da preuzme entitetsku nadležnost, već da je predsjedniku i premijerki RS sada ova priča dobrodošla kako se Republika Srpska ne bi bavila temama o “lopovluku i kriminalu njihovih prijatelja”.

– Ako Dodik i Cvijanovićeva zaista toliko brinu o Republici Srpskoj, onda neka se odmah založe da se hitno riješe slučajevi kao što su “Birač”, “Balkan Investment banka”, “Bobar banka”, Robna kuća “Boska”… Neka Dodik javno pozove prijatelje i savjetnike Milu Radišića i Dragana Vučetića da se vrate u Republiku Srpsku, čime će pokazati da poštuju njene institucije – naglašava Ivanić.

Umjesto konkretnih poteza, kaže Ivanić, Dodik i Cvijanović će u mjesecima koji dolaze izmišljati nepostojeće probleme kako bi skrenuli pažnju sa očiglednog lopovluka i kriminala.

– Ove afere predugo traju. Očigledno je da su Dodik i Cvijanović dužni ljudima koji su umiješani u njih i da Republika Srpska, dok su oni na vlasti, neće uraditi ništa da se bori protiv kriminala i korupcije. Za Republiku Srpsku nema veće štete od one koju su napravili Dodik i njegova ekipa, ali je sad, umjesto da se time bavimo, lakše izmišljati političke priče koje su čista laž – kaže Mladen Ivanić.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku