hamburger-icon

Kliker.info

Oručević : Pomahnitali medijski reketaš će dobiti sudski epilog

Oručević : Pomahnitali medijski reketaš će dobiti sudski epilog

25 Marta
17:55 2009

 Povodom najnovije kampanje koju protiv njega vodi "Dnevni avaz", Safet Oručević oglasio se saopštenjem za javnost kojeg u cijelosti prenosimo: Želim obavjestiti javost da "Dnevni avaz" posljednjih nekoliko dana prikazuje jeftini medijski spektakl, objavljujući stenograme razgovora  između mene i vlasnika firme "Intrade" Nihada Spahalića. Dogodio se potpuno legitimni poslovni sastanak između mene kao predstavnika stranih kompanija koje žele investirati u našu zemlju i direktora privatne kompanije INTRADE, koji traži ozbiljne strane suinvestitore za realizaciju projekta izgradnje vrlo izazovnih energetskih objekata .On na tome radi dugi niz godina i bio je na pragu dobijanja koncesije. Takvih mojih sastanaka je bilo bezbroj sa raznim kompanijama, i biće ih, sa isključivim ciljem dovođenja stranih investitora u svaki perspekivan projekat u BiH što i jeste moj posao.

"Dnevni avaz" je svim silama naš običan poslovni sastanak nastojao prikazati kao nekakav tajni sastanak predstavnika „energetske mafije",manipulisati sa imenima političara i poslovnih ljudi protiv kojih godinama vodi medijsku harangu iz svima nama već poznatih razloga, isključivo sa ciljem da se nanese šteta projektu i zaustavi razvoj svake nove investicije u Federaciji BiH. Svi koji su pregledali snimak sastanka ili čitali transkripte u Avazu, mogli su vidjeti da tokom sastanka nije izgovoreno ništa neobično za jedan poslovni sastanak . Ipak, "Dnevni avaz" i njegov nervozni vlasnik su se iz dana u dan trudili da opremom teksta, naslovima, podnaslovima i potpisima, te vlastitim konstrukcijama koje nisu izgovorene tokom sastanka, stvori ambijent neke zavjere i tobožnje rasprodaje državne imovine, iako to nema nikakve osnove ni sa ovim sastankom niti sa ovim projektom.

Pošto "Dnevni avaz" pokušava svojim manipulacijama i lažima uvući u sve ovo i novog visokog predstavnika Valentina Inzka, dužan sam obavjestiti javnost da su me ozbiljne austrijske kompanije za koje sam angažiran informirale da će preko svoje vlade u Austriji upoznati novog visokog predstavnika o nerazumnim preprekama na koje nailaze u pokušajima investiranja u BiH, u čemu je "Dnevni avaz" imao vodeću ulogu. Ne ulazeći u razloge zašto je i sa kojim interesom ovaj razgovor neovlašteno sniman i publiciran na ovakav način, najgrublje je prekršen zakon. Ovaj slučaj, kao i 12 prethodnih tužbi koje sam podigao protiv Avaza za najteže klevete, dobiće sudski epilog, da napokon ovaj pomahnitali medijski reketaš odgovara za svoje do sada nekažnjene postupke. (Kliker.info-Svevijesti)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku