hamburger-icon

Kliker.info

Opštinski sud u Sarejevu : ‘Avaz’ zbog klevete mora platiti 9.171 KM Bakiru Izetbegoviću

Opštinski sud u Sarejevu : ‘Avaz’ zbog klevete mora platiti 9.171 KM Bakiru Izetbegoviću

28 Novembra
23:10 2014

bakirFahro12Opštinski sud u Sarajevu donio je presudu kojom je „Avaz roto press d.o.o. Sarajevo”, tuženi izdavač “Dnevnog avaza”, dužan tužitelju Bakiru Izetbegoviću, na ime naknade štete zbog klevete isplatiti 7.000 KM i nadoknaditi mu troškove postupka od 2.171 KM u roku od 30 dana, pod prijetnjom izvršenja.Tuženi je dužan o svom trošku u novinama „Dnevni avaz“ objaviti izreku ove presude, saopćeno je danas iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Sud je utvrdio da je u nizu tekstova objavljenih u „Dnevnom avazu“, iznošenjem neistinitih činjenica, Bakir Izetbegović u javnosti oklevetan te da je nanijeta šteta njegovom moralnom i profesionalnom ugledu.Sud je utvrdio da su svi izneseni navodi „Dnevnog avaza“ neistiniti jer, kako je navedeno u obrazloženju presude, „istinitost istih tuženi nisu dokazali nijednim dokazom tokom postupka“, navedeno je u ovom saopćenju.

Žalit ćemo se na presudu!

Povodom saopćenja koje je izdao Kabinet člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića, a u vezi s presudom Općinskog suda u Sarajevu, oglasio se Uređivački kolegij “Dnevnog avaza”.- U skladu sa zakonom, žalit ćemo se na presudu protiv “Dnevnog avaza” donesenu zbog kritike nesposobnog političara. Ali, Redakcija “Dnevnog avaza” poručuje da Izetbegovićevo samohvalisanje presudom protiv medija, pri čemu i ne spominje naslov teksta o kojem se radi, neće zaustaviti “Avaz” u antikorupcijskoj kritici vlasti i političara koji već 20 godina Bosnu i Hercegovinu vode u zaostajanje, siromaštvo i ka retrogradnim političkim procesima i sistemima. Istovremeno, obavještavamo javnost da Izetbegović krije izgubljene sporove i presude protiv njegove stranke i njemu lojalnih medija, a zbog pisanja neistina o “Avazu” – kaže se u saopćenju Uređivačkog kolegija “Dnevnog avaza”. (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku