hamburger-icon

Kliker.info

Okupljanje na Trgu Krajine : Hiljade Banjalučana na protestu za Davida (VIDEO)

Okupljanje na Trgu Krajine : Hiljade Banjalučana na protestu za Davida (VIDEO)

22 Aprila
01:31 2018

U centru Banjaluke održan je skup “Pravda za Davida” na kome se okupilo više hiljada građana ovog i drugih gradova Bosne i Hercegovine.Prije početka ovog mirnog skupa saopšteno je da je 5 autobusa sa ljudima koji su krenuli na skup zaustavljeno nadomak Banja Luke.

Okupljenima se obratio Davidov otac Davor Dragičević koji se zahvalio svima koji podržavaju njegovu borbu. Prozvao je najviše rukovodstvo MUP-a Republike Srpske, rekavši da su oni saučesnici u ubistvu njegovog sina Davida, što je takođe krivično dijelo.

Davor Dragičević, pozvao je sve građane BiH bez obzira na nacionalnu pripadnost da podrže ovu borbu jer, kako je rekao,„ovo je borba svih nas koji želimo ostati ovdje živjeti za dostojanstven život“.Okupljenim građanima, obratiti su se i prijatelji stradalog mladića.

Zatražena je pravda i istina, kako je rečeno ne samo za Davida Dragičevića i Dženanan Memića već i za sve nerasvjetljene i zataškane slučajeve ubistava u Bosni i Hercegovini.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta u centru gradana ušću Crkvene u Vrbas.

Zbog različite informacija vezanih za istragu o smrti Davida Dragičevićaosim roditelja i njegovih prijatelja i brojnih građani Banjaluke već 25 dana svake večeri u 18 sati organizuju okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci.

(Kliker.info-RSE)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku